Pastorale

 2013.12.21. 23:45

Hoy! Megint kis koncert-beszámoló következik, mert 20-án volt a zenesulink gitár tanszaki hangversenye, ahol természetesen játszottunk - noha előtte 16-án volt fellépésünk a nagy (ismétlem NAGY xD) Karácsonyi Koncerten is, a vonós- és fúvószenekar előtt, de baromi bénák voltunk aznap, így arról hadd ne kelljen élménybeszámolnom... Főként, hogy a műsorunk is ugyanaz volt. xD

Nos, a 20-ai koncertre összekaptuk magunkat - mondjuk sokat számított, hogy a zenesuli koncerttermében VAN akusztika, míg az Erzsébet Ligeti Színház színpada ebből a szempontból olyan, mint egy doboz. Szóval konkrétan örültem, hogy magamat hallottam a Karácsonyi Koncerten, meg néha az első szólam futamaiból egy-kettőt sikerült elkapnom, de azt is csak azért, mert azt hangosabban játszották, mint a többit - egyébként semmit nem hallottam a zenekarból. x'D (A közönség persze mindent tökéletesen hallott, mert a tervezésnél erre figyeltek... xD)

No de, most nem ez a lényeg, hanem hogy 20-án már jobbak voltunk. ^^ Műsoron maradt a már mutatott Ciacona és Gigue is, meg a Bach H-moll szvitt két darabja (Polonaise és Menüett), és hozzájuk tanultunk meg egy új karácsonyi számot - mert már a karmesterünk is, és mi is nagyon untuk mind a Bach Korált, mind a Vivaldi Télt első tételét, amiket minden évben elsütöttünk karácsonykor... - és ez a darab nem más, mint egy bizonyos Arcangello Corelli Karácsonyi Szimfóniájának Pastorale című tétele. x3 (Gondolom rengetegen ismerik az olvasók közül. xD)

Bár nem gitáros verzió - hanem jobb X'D - de így is csodaszép~ x3 (Gitáron kicsit másképp hangzik. =D De úgy is szép. xD Legalább is Tune és Kishi azt mondta, hogy szép volt - bár elmondásuk alapján nekik a Bach szvitt jobban bejött. [Megjegyzem, én is jobban szeretem Bachot. xD] De ennek örömére...)

Kaptok Bach-ot ti is. =P

Imádom ezt az előadást, mind hangzásban, mind látványban~ x3 És csak hogy örüljetek, mutatok még egy számot - ezt adtuk elő utolsónak:

Tess, a YouTube-on feldobott verziók közül ez tetszik leginkább - és ez hasonlít legjobban a mi előadásunkra xD - remélem nektek is tetszik. ^^ (Bár nagyon nem karácsonyi. XD)

És mivel sajnos-szerencsére nem tapsoltak vissza minket (amit eddig minden évben megtettek, most mért nem?!) úgyhogy nem kellett előadnunk a Bach Korált - azt terveztük ráadás-számnak. xD

No, ennyi, csak zenéket akartam nektek mutogatni egy kicsit. ^^ Bár még utána karácsonoyztunk Kishivel és Tune-nal (meg aznap dél körül Aidával és Rachellel xD) és sok szép, jó, hasznos és mesés ajándékot kaptam, köszönöm szépen őket még egyszer. x3 De most már tényleg ennyi. xD

Adieu!

Címkék: zene gitár koncert karácsony napló

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr605703999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása