Jumanji

 2010.10.23. 19:41

Egy játék. És egy 1995-ös film. Hogy Magyarországon mikor mutatták be, arról gőzöm sincs, de voltam olyan... öt-hat éves, amikor volt szerencsém találkozni vele, és körülbelül annyira emlékszem belőle, hgoy a padláson megjelent egy oroszlán és a kiskölykök elkezdtek sikoltozva menekülni (nem lep meg, én is sikítva menekülnék egy éhes oroszlán elől. =D)

Node, nem ez a lényeg, hanem az, hogy... Oké, ez most elég hülyén fog hangzani/olvasódni, de a ma hajnali órákban azt álmodtam, hogy én és az álmomban szereplő bátyuskám egy ehhez hasonló játékkal játszottunk - csak nem afrikai Jungelben, mint a Jumanji, és nem is űrutazás kapcsán, mint a másik híres, ugyanezen alkotók által készített Zathura, hanem... (kapaszkodjatok meg...) fantasy-birodalmon belül, mint két sötételf, és a legemlékezetesebb momentum, ami megmaradt ebből az álmomból az az, hogy rettenetesen ki voltunk akadva, amikor egy bálna kiokádott minket a partra. (Ne kérdezzétek, hogy hogyan és miként, ez az egyetlen egy snitt, amire emlékszem belőle - talán jobb is... xD)

Node, hogyha már álmomban kitaláltam a játék nevét - esküszöm, ott gondolkodtam rajta, hogy mi lehet (valami Ju... Juang...? Juman...? Jumanji!) - úgy döntöttem, hogy ma akkor ébren megnézem TeCsőn, inglishül. Hát valami eszméletlen volt! O.o

A sztori úgy kezdődik, hogy két srácika 1869-ben elás egy játékot az erdő közepén - ami különös tamtamdobszerű hangot ad ki, amit csak a gyerekek hallanak. A fiatalabbik megkérdezi, milesz, ha valaki kiássa? Mire az idősebb rávágja, hogy ,,Isten kegyelmezzen az illetőnek!" Elássák, és othagyják a játékot.

100 évvel később egy Alan nevű kissrác emgtalálja, és egy Sarah nevű lánnyal elkezd játszani vele, de a második dobásra azt kapja, hogy addig a dzsungelben kell maradnia, amíg nem dobnak ötöt vagy nyolcat - és a játék beszippantja, Sarah pedig annyira megijed, hogy kirohan - és 26 évig senki nem tudja mi történt.

26 év múlva abba a házba, ahol Alan élt - és még ott a játék a padláson - beköltözik egy Nora nevű nő, két gyerekkel, akik elvesztették a szüleiket, és Nora a gyámjuk. (Sajna a csaj és a kissrác nevét nem jegyeztem meg. xD) Megtalálják a játékot, és sikeresen kiszabadítják Alant, aki közben természetesen 26 évvel öregebb - és alkalmazkodott a dzsungelbeli életmódhoz. =D Majd megkeresik Saraht, mivel ő is játszott egy dobás erejéig, és négyen kell végigjátszaniuk, mivel addig nem csinálhatnak semmit, amíg a soron következő nem dob. Az egyetlen veszélye a dolognak, hgoy a játékból folyamatosan jönnek elő a veszélyesebbnél veszélyesebb élőlények - denevérek, moszkítók, oroszlán, mérges növények, elefántok, orrszarvúak, amik kijutva a házból nem maradnak egyhelyben - szép is lenne - hanem mennek s randalíroznak.

De, amint valamelyikük megnyeri a játékot, minden visszakerül a Jumanjiba. ^w^

Eszméletlenül jó film! És technikailag rohadt jó effektekkel van megcsinálva, '95-höz képest. És hogy ti is lássátok, miről beszélek, íme itt a Trailer. ^^

Hát, ez volna. ^^ Nézzétek, meg, megéri! 

Címkék: ajánló film napló álmok

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr772393799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tune-chan 2010.10.24. 18:48:55

Érdekes álmaid vannak, törpikém. xD Én a rajzfilmet követtem anno Jumanjiból - de azt imádtam. Már az alapötlet annyira jó, és ááá. Minden. Meg kéne nézni a filmet. Na majd leszedetem nővéremékkel... Mert hogy én tecsőn nem nézem, pont. xD

Tadeshi 2010.10.24. 19:48:52

@Tune-chan: Szerintem is baszott jó a sztori! És hát hajrá. xD Ajánlom a Zathurát is, amit asszem ugyanezen csapat alkotott és az is eszméletlen. x3
Az álmaimról meg már megállapítottuk, hogy érdekesek. xD De nem győzök én is meglepődni rajtuk. =D

Tune-chan 2010.10.24. 21:10:49

@Tadeshi: Ja bocs, ha csak ismétlem önmagam, inkább nem is írok...

Tadeshi 2010.10.26. 20:09:18

@Tune-chan: Nem azt mondtam, hogy ismétled magad... -.-
süti beállítások módosítása