Egy kis panaszkodás...

 2010.07.28. 15:01

Csak mert néha az is kell... Meg mert néha felbasszák az agyam...

A helyzet az, hgoy néha totálisan fingom sincs, mit várnak tőlem az őseim. Egyszer azt mondják, hogy jólvan kislányom, hagyd csak, majd én megcsinálom a mosogatást, majd én kiteregetek. Máskor meg elvárják, hogy én ugorjak, és ajánlkozzak, hgoy majd én megcsinlom ezt emg ezt.

Oké, persze, ráérnék, mondjátok a tutit. És meg is csinálnám. Főként akkor, ha végre lennének olyan kedvesek, és közölnék, hogy ,,Tünde, csináld meg ezt és ezt!". Kérni se kell, hogy ,,légy szíves", én hallgatok a felszólításra is, de ha nem tesizk, elgalább ne jöjjenek panaszkodni, hgoy én sose csinálok semmit. Nem csinálok, mert nem kérnek meg rá, ennyi! 

Vagy olyan nehéz kimondani, hogy ,,Tünde, pattanj má' fel oszt mosogassá' meg teregessé' ki!"? (Az, ha úgy kérik, hogy ,,Légy szíves.." az csak akkor fordul elő, ha kedvesek akarnak lenni.)

De most komolyan, ha nem szólnak ide, hogy valami dolog van, nem fogok ott állni, és lesni, hogy mit tudnék csinálni. Akkor meg pláne nem, ha azt látom, hogy ők tök lazán végzik a házimelót, mint valami rutinmunkát. Ha elegük van belőle, NYISSÁK KI A PICI SZÁJUKAT, és bökjék ide, hogy mi a francot csináljak.

Vagy én vagyok a hülye, és nem így van? A gyereknek tényleg ott kell állnia a szülő mögött és mondani, hogy ,,had csináljam, had csináljam!"? Nem értem... Nekiállnak panaszkodni, hogy ittvan a gyerek a nyakukon, 16 éves, és nem csinál itthon semmit, csak lógatja a lábát, ők meg főznek mostnak takaírtanak rá. Bocsánat, nem azt jelenti a gyerekvállalás, hogy felneveled a gyereked...? Mert tudtommal, amíg a gyerek ott lakik a szülőnél - legalább is nekem egyfoyltában elsőzeretettel hangoztatják azt, hogy amíg itt lakom és ők tartnaak el, az van, amit ők mondanak - akkor addig a szülő felügyel rá, és eltartja, és fizeti, ha valamit szeretne a gyerek? 

De ha már azt mondják, hogy addig ők a főnökök, amíg ők fizetnek mindent, akkor miért nem képesek azt is megmondani, hogy segítsek a házimelóban? Sose volt még olyan, hogy nem csináltam meg, ha megkértek rá. Mindig mindent megcsináltam, miután felszólítottak, hogy csináljam meg. De akkor miért várják el azt, hogy én majd szó nélkül megcsinálok mindent? NEM ÉRTEM!!!

Lehet, hogy én vagyok az idióta, persze. Lehet, hogy azt hiszik, hogy mivel már 16 éves elmúltam, és haverokkal lógok el itthonról mindenfele, és nem tudnak rólam semmit - persze, ott van nálam a telefonom, hívhatnak, ha akarnak valamit, vagy ha úgy érzik, nem tudják hol vagyok, ami szintúgy baromság, mert mindig megmondom, hol vagyok. És nagoyn jól tudják, hogy mindig mindent őszintén megmondok - azt is, ha vizipipázni megyek, azt is, ha alkoholt figyasztok, azt is elmondtam, hogy elszívtam egy szál cigit még anno, szóval nem értem, miért hiányolják az őszinteséget...

Mert hiányolják ugye, ha nem hiányolnák, akkor elhinnének mindent, amit mondok, de nem hiszik el, miért is tennék...? Múltkor is hazamentem, előtte Zsófival és Fruzsival sétálgattam jobbra-balra, erre apám hazajön, és mintha kihallgatáson lennék, megkérdezi, hogy miért nem mondtam, hogy ott volt az Eszti is... Megkérdeztem tőle, hogy ,,Esetleg azért, mert nem volt ott?" Hihetetlenek...

És ezek után még csodálkoznak, hogyha szemtelen vagyok, meg pimasz, közben én csak ugyanúgy válaszolok nekik, ahogy ők kérdeznek tőlem. Ilyen vagyok, ez van. Ha nem tetszik, minek vállaltak el? 

Fhuuuu.... Jó, oké, nyugi... Mééély levegőőőő... Beszííív... Kifúúúj... Szuszááá... Ezaz, mostmár elég a mantrázás is, hogy lenyugodjak. XDű

Nna, ezt akartam. Köszi, hogy elovlastátok, vagy ha nem, az se zavar, le akartam írni. Om ja.

Címkék: napló depi

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr772182573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tune-chan 2010.07.28. 19:48:18

Sajnos a szülők ilyenek - nálam még rátesz egy lapáttal, ha kérdezem, hogy "-mit segítsek?" "-semmit." Pár nap múlva megkapom általában a fejemhez, hogy soha semmit nem segítek. De most komolyan, térden állva könyörögjek, hogy uygan már, hadd mosogassak el helyette?!

Tadeshi 2010.07.29. 11:09:01

@Tune-chan: Jah... Amúgy, vicces, ma reggel kérdeztem, hogy ,,Évi, elmosogassak?" mi a válasz? ,,Hagyd csak, majd megcsinálom." -.-""" Könyörgöm, ha egyből ez a válasz rá, akkor mi a faszomért kérdezzem meg?!
Érthetetlenek a szülők.

Kishi 2010.07.29. 19:19:28

Nos... gyakran van, hogy az ember szeretne valamit, de ha kérdezik tőle, akkor nemlegesen felel, noha tényleg szeretné.
Mondjuk... valaki nagyon akar inni egy teát a teaházban, panaszkodik, hogy nincs rá pénze, de amint az egyik kísérője felajánlja, hogy meghívja, rögtön jön a "nemkell" hozzáállás.
Gondolom a példát ismerjük, és nem nehéz elképzelni más szituációkban sem.
Ha megoldást kéne ajánlanom, akkor néha a "megtegyem...?" helyett mondjuk "megteszem...!"-ként nyilvánulj meg, úgy heti egyszer, és az talán segít valamit. Mert megvan benne a felnőttes határozottság amivel esélyt sem adsz nekik ellenkezni-/elutasítani, illetve ez nem hangzik fölösleges udvariassági körfutásnak sem, ésnem süt rőla egyáltalán a "nesze, meg méltóztatom kérdezni" hatás sem. Ráadásul kérdés nélküli segítség, aminek az ember mindig örülni szokott.
Szerintem.
(Tudom, könnyű olyan helyzetből járatni a szám, amiben efféle problémák nem fordulnak elő...)

Tadeshi 2010.07.30. 12:16:55

@Kishi: Felbátorodván ötleteden öt perce mosogattam el. xD Igaz, hogy senki nincs itthon, de azért a végeredmény látszik a tányércsöpögtetőben. Úgyhogy, innentől kezdve várom a reakciót, hogy mit fognak szólni hozzá. xD
(Csak könyörgöm, ne jöjjenek a gunyoros ,,Mi van, nem engedünk el valahova, egyből elmosogatsz?" kérdéssel, mert akkor bizony csúnya hisztit fogok levágni.)
Khm, minden esetre, köszönöm tanácsodat. És szerintem ha valaki olyan ad tanácsot, aki nem érintett a problémában, sokkal... hogy mondjam... józanabbul gondolkodik, és esetleg olyan dolgot tanácsol, amire a probléma elszenvedő alanya nem gondol. Szerintem. =P

Tune-chan 2010.08.02. 12:33:40

@Tadeshi: Nem kötekedni akarok, de nem valami ilyesmit tanácsoltam amikor a kapuban ácsorogtunk? Lehet, én vagyok a hülye, de... De na. :P Féltékeny a lelkem, hogy nem az én tanácsomra buzdultál így fel. xD
@Kishi: Amúgy teljesen igazad van, és tényleg,a kívülűlló objektívebben látja a dolgokat... ;)

Tadeshi 2010.08.02. 16:40:49

@Tune-chan: De, valószínű, hogy ezt tanácsoltad. xD Egyébként, az elmosogatás előbb történt meg, minthogy elolvastam volna a kommentet. xD Úgy buzdultam föl, hogy megerősítést kaptam afelől, hogy nem hiába csináltam. xD
Ne féltékenykedj. =P
süti beállítások módosítása