End of All Hope

 2010.06.10. 16:25

NE tévesszen meg senkit a baljóslatú cím, nem vagyok depis hangulatban. xD Ez csak... Hm... Tegnap írtam. x3

Muszáj volt, égette a tenyeremet a sztori, az ötlet, és este kielnctől, háromnegyed tizenkettőig írtam. xD De rég is csináltam már ilyet... Ideje volt már prózát írni - Ihlet, többször leszállingózhatnál a fellegedről! xD

Node, nem is szaoprítom tovább a szót, csak még anynit, hogy a cím egy Nightwish szám címe is, azt hallgattam írás közben, mert hangulatilag abszolúte passzolt. =D (Asszem ez is emgy a Zenedoboz-os blokkba. xD) Nu, jó olvasást! ^^

 

 

End of All Hope
 
A lány kétségbeesetten rohant fel a lépcsőn. Torz képmása volt csupán önmagának: hosszú, csillogó szőke haja csapzott volt, tépett, s vértől ragacsosan tapadt tulajdonosa vállaihoz és arcához, melyre szintúgy alig lehetett ráismerni. A hófehér bőrt vér, veríték és könny áztatta, vágások és horzsolások csúfították el. Azúrszín szemei, melyek valaha csillagokként ragyogtak, most egyedül a lányt körülölelő lángoknak köszönhették fényüket.
Ahogy egyre feljebb ért az épület égő lépcsőházában, a tűz egyre kíméletlenebbül tombolt, finom bőrén szenesedő sebeket égetett. De a lány nem törődött semmivel – sem az őt nyaldosó lángnyelvekkel, sem a végkimerülésig hajszolt, fájdalmaktól elcsigázott testével. Csak rohant tovább, egyre feljebb, jobbjában markolva egyetlen fegyverét, egy kardot, melyet talán még gazdájánál is több vér borított – de nem emberi vér.
Felért a legfelső emeletre, s körbenézett. A tűz itt még nem égett olyan brutálisan, mint pár szinttel lejjebb, mégis elviselhetetlen hőség uralkodott a helyiségben, s forrása egy ajtó mögött volt, melyre stílusosan a 666-os szám volt felszegezve.
A lány gondolkodás nélkül iramodott az ajtó felé, kardját támadásra készen emelve, majd teli erőből lesújtott az ajtóra, mely egy hangos reccsenés kíséretében azonnal megadta magát, s feltárta a lány előtt a poklot. Ám ő mit sem törődött azzal, hova lépett be, vicsorogva tört beljebb, meg se fontolva, mit tesz. Egy dolog hajtotta előre: a bosszú.
Bosszú a családjáért, a szeretteiért, a lakosokért, az emberiségért, azért a világért, melyben idáig élt, s amely most véglegesen elpusztulni látszott. Nem engedhette, hogy ez megtörténjen, nem! Neki nem szabad győznie!
- Malachi… - hallotta meg hirtelen saját nevét.
A lány egy pillanatra összerezzent a lágy férfihang hallatán, s tudatosult benne, kivel áll éppen most szemtől szembe.
- Áruló… - sziszegte, mire nevetést hallott, s előtte megjelent Ő, az Áruló, akivel hamarosan meg fog küzdeni.
- Valóban áruló volnék? – kérdezte a férfi mosolyogva, bódító zöld szemeit a jövevényre szegezve.
- Hívjalak inkább Lázadónak? – kérdezte Malachi, kardját maga elé emelve. – Vagy inkább Elbukottnak, hm? – hangjában a mélységes megvetés és gyűlölet társult a szemtelen gúnnyal.
- Hívj, ahogy csak szeretnél – felelt a férfi nyugodtan. – Talán ezek az utolsó szavaid életedben – hallgatott el, s szemeiben ördögi fény csillant, ahogy ajkai sátáni mosolyra húzódtak.
Malachi elvicsorodott, s egyszeriben tudta, mit kell tennie: itt és most végezni a démonnal, mielőtt még szeretett világa semmivé válik.
- Apage Satanas! – ordította, ahogy a férfi felé lódult, pontosan becélozva kardjával amaz szívét, biztosra véve, hogy sikerrel jár, s elpusztítja a Pokol Fejedelmét.
Ám hirtelen fájdalom hasított mellkasába, hideg, kemény, keserves fájdalom, mely szíve alatt futott végig testén, hogy hátán áttörve távozzon belőle.
A lány elkerekedett szemekkel, néma sikolyra nyitott szájjal meredt maga elé, kezéből kiesett a kard, s csörömpölve a padlóra hullt.
Tekintetét felemelte a démonra, de annál nem volt semmilyen fegyver. Pillantása lejjebb siklott, s meglátta a mellkasába vágó acélrudat, melyet keresztbe átszelt egy másik, rövidebb fémgerenda. Az előbb még nyoma sem volt, bizonyára a vele szemben álló, lesajnálón mosolygó démon műve.
A Bukott Angyal szánakozva megcsóválta fejét, s a lány elé guggolt.
- Azt hitted, te leszel az, aki végez velem? Egyetlen kardvágással? – hangja lágy volt, mégis csak úgy áradt belőle a gúny és káröröm.
Malachi lesütötte tekintetét. Szólni akart, de nem jött ki hang a torkán. A démon álla alá nyúlt, s magára emelte a lány elkeseredett pillantását.
- Hős akartál lenni, hittől vezérelt harcos, aki Isteni sugallatra kardot ragad, ledöfi a Sátánt, és megmenti a romlásnak indult világot… - A démon immáron nem kérdezett, hanem mint tényeket közölte szavait a lánnyal, majd gúnyosan felkuncogott. – Minő kár, hogy hősök és megváltók nem léteznek. Utóbbiból is csak egy volt, azt is megölték.
A lány szemeibe könnyek gyűltek, s éles, hörgő hangot adott ki, képtelen volt szavakat formálni. Testét s lelkét egyaránt sajgó kín gyötörte.
- És most te is itt leled halálodat – mosolygott rá a férfi, s tettetett szánalommal felsóhajtott. – Szegény, vakmerő, naiv gyermek…
Malachi arcán a könnyek patakokban csorogtak végig, lemosva a lány arcát csúfító vér egy részét. A megvörösödött cseppek egymás után hullottak alá álláról.
- Látod már, hogy a csodák csak hazugságok? Nem léteznek, és semmi más sem, ami hittel töltene el – folytatta a démon elmerengve, majd arrébb lépett a lány elől, így az szabadon kiláthatott az előtte levő panoráma ablak törött üvegdarabkáin.
A látványt akkor se tudta volna szavakba önteni, ha képes lett volna beszélni. Csak meggyötört, elkínzott hangon próbált szavakat formálni..
- Lu… ci… fer… - nyöszörögte, s igyekezett tekintetét elfordítani az elé táruló borzalmakról, ám a Pokol Fejedelme szilárdan tartott fejét, hogy előre nézzen.
- Ez a kegyetlen valóság – súgta Lucifer Malachi fülébe. – Üdvözöllek a Pokolban, Angyalom!
A lány nem bírta tovább. Köhögni kezdett, majd egy adag vért a padlóra köpött. Szemeit lehunyta, s feje előre bukott. Eszméletét vesztette, tudván, hogy többé nem tér magához.
Lucifer elmosolyodott, majd felállt, s egy kósza szőke tincset füle mögé kanyarintva visszalépett az ablak elé.
Ajkain kegyetlen mosollyal, elégedetten gyönyörködött abban, ahogy a világ földi pokollá változik.
 
Nnnna, ennyi lenne. (Jah, normális esetben nem szabadna itt lennem, de ma fel akartam rakni, és mivel hatra megyek Zenesulis évzáróra, s nem tom, mikor érek haza, jobbnak láttam most bemásolni. xD )
 
Lábjegyzet: a ,,Malachi" név ,,angyal"t jelent. Csak, hogy megindokoljam, miért az a hölgy neve, ami. xD 
 
Nnnnnya, egyébként már megint nem tom megszüntetni a bekezdéselést, szóval kabbe blog.hu. xD Remélem tetszett! ^^ Éééés, msot emgyek ezennel készülődni. (Meg mielőtt rajtakapnak, hogy itt ülök - bár, még senki sincs itthon, de ami késik, az jön.)
 
Bye-bye! ^^

 

Címkék: novella filozofálás

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr762071960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miss Rose 2010.06.10. 17:57:25

Jó kis sztori. Örülök, hogy "európai vége" van. Te meg, ahogy elnézem, szeretsz szőke hajú, "azúr" szemű leányzókat használni. =P
Ha belegondolok... témája, akár a ficem, főszereplője, akár csak a rólam mintázott karaktered a novelládban /a végén még regényedben/.
Ha már itt tartunk... vártam a buszmegállóban és elhajtott az orrom előtt Josh! o.O Kurva gyönyörű fekete motorja volt /mondjuk mindkét kerék a földön/, a bukósisakja alól meg kiömlött a sok-sok gyönyörű szőke tincs /tényleg rohadt szép haja volt! *.*/. Magas volt, az biztos, de az alakját nem tudta túl jól kiemelni a motorosszerkó... de na. Biztos szééép vékony volt. XD

Tune-chan 2010.06.10. 18:49:08

Cöh, én akartam elsőnek írni, de asszem ez mostanság nem megy. xD

Chibikém, meg kell, hogy mondjam, nem tetszett. Olyan, mintha valami hosszabb sztoriból kiragadtál volna egy csipetnyi részt, és ez furcsa szájízt hagyott bennem. (vagy az a sok piknikes kaja? xD) A Malachi név nem tetszik, de te tudod. (Egyáltalán hogy ejted? "Malacsi" vagy "Malakhi"? Mert előbbi überbéna, utóbbi még elmegy... xD
Szóval... olyan... kevés volt ez nekem. Mi történt ezelőtt? Mi van a világgal? Hogy került oda Lucifer? Satöbö, satöbö. Sok kérdőjel, és csak Malachinak van vége. Nem tetszik.

És hozzászólván, hogy nem tudod mikor jössz: fb szerint ma úgyis csak 59% seme vagyok. xD

Tadeshi 2010.06.10. 20:21:09

@Miss Rose: Hát... Istenigazából a lényeg az lett volna, hogy ezúttal Lucifer győz... xD
Lucifer külseje azért ilyen, mert Az Ördög Szolgálatában is így fest.
Bakke,r és én nem láttam! XD (HElyette láttam egyet Stadin! xD)

@Tune-chan: Előfordul az ilyesmi. xD
Ejtsd: Malahi. Németesen - ugye azok h-nak ejtik a ch-t. xD
Mint fentebb írtam, a lényeg az lett volna, hgoy Lucifer győz. Hogy megeshet, hgoy a világ elpusztul, és hiába jön a megmentő, elbukik. Ennyi.
Nem sikerült átadni, evvan. xD

Miss Rose 2010.06.10. 21:39:18

@Tadeshi: Nekem abszolút átjött, hogy a világvége megtörténik. Azért mondtam, hogy európai vég. Az amerikai mindig happy end. =P

Tadeshi 2010.06.11. 20:14:40

@Miss Rose: Akkor örülök. xD (Amúgy, agyaltam, hogy Lucifer mondja-é, hogy ez itt nem Hollywood, de az túl sablonos szöveg. =P)
süti beállítások módosítása