Apróságok...

 2013.09.08. 14:03

...amik most egy kicsit felidegeltek. Leginkább anyagiak, de van néhány eszmei problémám is. Ha nincs kedved a rinyálásomhoz, ugorj - most csak arra van szükségem, hogy nyilvánosan nyavalyoghassak egyet. Nem kérek kommentárt. Morgós-poszt.

1., Van egy eladó fehér platformcipőm, amit négyezerért felraktam egy eladós csoportba (16 centis sarkú, 7 centis talpú, lakkozott csoda), amit én anno azért vettem meg 5000-ért, mert azt gondoltam, hogy fú, mennyire jó lolicipő lesz belőle - nos, nem. (Használtan vettem, így csak az átvételkor döbbentem rá, hogy nekem ezt a 16 centit mégis csak le kellett volna mérnem otthon vonalzóval, másrészt nem próbáltam fel, így otthon döbbentem rá, hogy bár 38-39-es lábra volt ajánlva, rám nagy. -.-") De amint felraktam, hogy eladó, ketten is ráugrottak, hogy igényt tartanának rá, az első jelentkező ráadásul az egyik admin volt. Na mondom, hát ezt kurva gyorsan el fogom tudni passzolni, remek. Múlt héten csütörtökön kérte, hogy foglaljam neki jövő hétig. E hét szerdán ráírtam már, hogy akkor ő ezt most úgy értette, hogy e hét végéig foglaljam esetleg? Mire annyit kaptam válaszul, hogy új munkahelye van, teljesen elfelejtette, mondtam, hogy segond, velem is elő szokott fordulni ilyen, de akkor most kell neki, vagy sem? Tegnap látta az üzenetet, azóta nem írt, ráírtam megint, hogy akkor most mi van, mert ha nem kell, tovább adnám a következő jelentkezőnek, aki remélem, még mindig igényt tart rá... -.-"

2., Bár holnap hivatalosan is megkezdem egyetemi pályafutásomat, és végre el fogom tudni intézni az összes papírmunkát, asszem elég sokat fogok még sorban állni/várakozni azért, hogy a nyugdíjfolyósítónak bemutassam az igazolást, hogy igen, egyetemre járok, és igen, igényt tartok az árvaságimra. Amiből legjobb sejtésem szerint továbbra sem fogok látni egy fillért sem, mert elmegy rezsire. -.-"

3., Nem rég hívott Évi, hogy mi a hétre a programom, mikor végzek hétfőn-kedden? Mondom hétfőn fél négykor, kedden fél tizenkettőkor, de kedden Csillával beszéltem meg talit. Mire közölte velem - és ami kicsit felhúzott, ennek kapcsán gondoltam úgy, hogy inkább kirinyálom magam ide, mielőtt felrobbanok - hogy eszembe se jusson ilyesmi, ne merjek délutánra programot szervezni, mert a következő három hétben neki dolgoznia kell, és bármikor bármi bejöhet, nekem elérhetőnek kell lennem, hogy tudjak vigyázni az öcsémre, ha neki délután dolga van. Oké, én megértem, hogy három hét múlva költöznek. Azt is, hogy kurva sokat kell melóznia. Azt is, hogy én vagyok az egyetlen személy, aki képes vigyázni a gyerekre. Még azt is megértem, hogy neki az ügyfeleihez kell igazodnia, mert azok döntik el, mikor néznek lakást, és mivel jó estben dolgoznak, természetesen délután jó nekik csak. De azért azt kijelenteni, hogy "eszembe se jusson bármilyen programot szervezni délutánra", az azért egy kicsit nonszensz. Nem vagyok se bébiszitter se pesztonka, semmit nem kapok azért, mert az öcsémre vigyázok - imádom az öcsémet, nem erről van szó, csak a tököm tele van azzal, hogy mások döntik el, mikor mit csináljak. 19 éves vagyok, és a kurva életbe, elegem van abból, hogy egy héten minimum hat programot mondok le azért, mert Évinek dolga van. -.-" (Pénteken az első zenekart kellett lemondanom ugyanezért, úgy, hogy októberben koncertezünk, és bár Évi elég demotiválóan mondogatta, hogy nem vagyok pótolhatatlan, sajnos az az igazság, hogy a negyedik szólam meghalt, ha nincs ott a szólamvezető, aki teljesen véletlenül én vagyok. Azt, hogy pont tőle kell hallgatnom, hogy "nem vagy pótolhatatlan, meglesznek nélküled is, te oda egyáltalán nem kellesz, inkább hagyj fel az egésszel, nem vagy zenész, még csak nem is a hobbid", inkább hagyjuk, mert ezt hallgatva már remegtem az idegtől pénteken.)

4., Fentebb vázolt okokból a tegnapi lolimeetre is mindössze csak egy órára tudtam elmenni, odaadtam Kishinek, Rachelnek és Aidának a cuccait, majd villamosoztam és fogaskerekűztem egyet a többiekkel, majd elköszöntem, és ugyanazzal a fogaskerekűvel el is indultam visszafelé - és egy baromi jó outfitet raktam össze, de itthon se sikerült normális képet készíteni róla, pedig...! Árgh. (First World Problem, tudom. De mondtam, hogy apróságok - amik bosszantanak.)

5., Nagyapám azt hiszi, hogy ha Éviék elköltöznek, és ő meg a nagyiék fognak felelni értem - ami szintén kicsit nevetséges, így 19 éves koromra... - hogy én majd rögtön hazamegyek az óráim végén, és utána nem megyek sehova, hanem otthon tanulok, mert nem lehetnek rossz eredményeim. (Fuck this shit.) Nem rég jött fel, hogy szeretné elkérni a felvett tárgyaim listáját, az órarendemet, amibe be van írva, hogy milyen órám van mettől meddig, milyen teremben (ami neki aztán kurva lényeges információ...) és ha még azért kérné el, hogy tudja, mikor érek épp rá, és mikor tud felhívni, hogy ez-az kell neki, hozzak már hazafelé, akkor azt mondom, oké, de ha most ellenőrizgetni akar, hogy én valóban ott vagyok-e, ahol mondom, hogy vagyok - már elnézést kérek, de kicsit úgy érzem magam, mint egy feltételes szabadlábra helyezett, visszaeső bűnöző, akit megfigyelés alatt tartanak. -.-" De hogy ezt csináljam meg, mert hogy ő mindent megtesz értem, én meg soha semmit - mert nem én rohangálok el, ha neki vödör kell, fűmag kell, tej kell, kenyér kell, virágföld kell, lakat kell, postán kell feladni tízkilós csomagot, vagy bármi mást kell neki hozni, amikért néha be szoktam járni a fél kerületet. -.-" Szóval én tényleg nem teszek meg semmit, amire megkér...

6., Évi két héttel ezelőtt kért kölcsön tőlem húszezer forintot, úgy, hogy egy héten belül visszaadja. ...Ilyenkor általában az van, hogy keresztet vethetek rá...

7., Másik eladós csoportban kinéztem magamnak egy elbűvölő loliruhát, egy fekete szépséget, amin fehér körvonalú körhinta-minta van, meg csíkos fodrok, meg gyönyörű masnik, de a leginkább motiváló tényező, hogy én erre a ruhára lecsapjak, az az volt, hogy végre fekete, és az előttem levő két ember (!) is visszamondta, különböző okokból, szóval úgy éreztem, ez a ruha engem vár. Le is csaptam rá, és még postaköltséggel is 13700-ra jön ki, aminél olcsóbban csak akkor szerezhet az ember JSK-t, ha magának varrja, vagy nagyon használtat vesz. A gond csak az, hogy a pénzem perpillanat Évinél van, s mikor szerdán rákérdeztem, hogy akkor mikor kapom vissza, kérdezte, hogy miért, mit akarok venni? Megmutattam neki a JSK-t, mire közölte velem, hogy erre biztos, hogy nem adja oda a pénzt, mire én kicsit kikeltem magamból, hogy már elnézést, az mintha az ÉN pénzem lenne, és nála csak kölcsönben van, s mivel az az ENYÉM, legjobb tudomásom szerint azt veszek belőle, amit akarok. Jövő hétre ígértem a fizetést a csajnak, ha addig nem kapom vissza, sok eurót kell beváltanom... Vagy megint antikváriumtúrát rendezek, és a rukkolás könyveimet fogom elpasszolni, meg ha addigra esetleg megkapom a pénzt a cipőért, talán összejön annyi...

+1., A BodyLine kijött egy Velencés - ismétlem, VELENCÉS!!! - printes ruhával, ami 80$, de jár hozzá lecsatolhatós ujjú boleró meg táska is - így már egész tűrhető érte az ár... Minden esetre, passzív rezignanciával fogadtam, hogy a 2L-es méret is kicsi rám mellben, derékban meg már lóg rajtam, bár már hozzá vagyok szokva az ilyesmihez, ha nem fűzős ruháról beszélünk - márpedig ez a drága nem fűzős. De hogy ti is lássátok, mi a bajom, itt a kép: l546-2.jpgPedig azt hittem, kevés dolog van csak, ami képes bosszantani. De ez...! Velence...! Gondolák...! És még ha első ránézésre kicsit meg is lepett a motívumok tükrözése, mégis...!! ...Légy átkozott, BodyLine, és eredj a Pokolba a barokk- és Velence-printes ruháiddal együtt! -.-"  (Vagy legalább a tervezők ne gondolják azt, hogy a mellmérettel egyenes arányban nő a derékméret is - mert nem. x'D)

...Ez utóbbi egy különösen komoly probléma, mi? x'D

Na jó, asszem elmegyek inkább mosogatni, kinyavalyogtam magam. De jót fog nekem most tenni, hogy elmegyek délután Zsófához, és Kuroshitsuji-maratont tartunk. (Miután négyszer lemondtam már a nyár folyamán a már vázolt okok miatt, most végre valahára el tudok menni. x'D)

Adieu!

Címkék: suli napló lolita ruhák rinya kisöcsém

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr85500500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Ellu 2013.09.08. 14:27:19

Nos jó. Megint nem tudtam megállni, pedig mondtad, hogy ne kommenteljek.
Csak hogy lásd, mennyire nem tudtam meglenni nélküled meeten, én az eggyel mögötted jövő fogaskerekűvel indultam vissza, mert sikerült eljutnom a gyerekvasútig, és ott döntöttem úgy, hogy pokoli hangulatommal nem rontom tovább a levegőt. Mivel még haza sem volt kedvem menni, kimentem a Margitszigetre, mert még sosem jártam ott /sad, but truth/, ott történt az az ominózus dolog, amelyről meséltem, ráadásul még a mutogatós bácsival se találkoztam, úgyhogy bátran mondhatom, szívem, hogy csak jobb lehet ezután. nekem is volt egy hát elég hosszú szakasz az életemben, mikor literjével döntöttem magamba a kávét, és folyamatosan fájt a fejem a rossz hangulat miatt, de hidd el, nem tud ez örökké tartani. Nem is tudom, ki írt egyszer egy könyvet "Hogyan legyünk öngyilkosok?" címmel. Na ő taglalta benne azt, hogy akkor nyírja ki magát az ember, ha épp a legjobb a hangulata, abból a megfontolásból, hogy attól kezdve csak rosszabb lesz. Meg hát ugye a csúcson kell abbahagyni... Ha valaki abszolút mélyponton van, annak meg minek? Hiszen úgyis csak jobb jöhet ezután... Meg persze ott van az, hogy porhüvelyünket nem hagyhatjuk gusztustalanul hátra, szóval a felakasztás, megmérgezés, érfölvágás azonnal kiesett. Az egyetlen elfogadható módszer, ha fogunk egy úveg vodkát és egy szál trikóba kimegyünk a mínusz húsz fokba egy ember nem lakta helyre. Ha végigolvasod a könyvet, rádöbbensz, hogy valójában nem is éri meg.
A másik, csak hogy én is idegesítselek: rossz kedved van? Hallgasd meg azokat a jobbnál jobb zenéket, amiket még nyár elején küldtem.
Na jó, viccet félretéve: van egy szám ettől a váci csapattól, egész nap ezt hallgattam tegnap, és hiszed vagy sem (márpedig a tegnapomra való tekintettel hinned kell) szerencsét hozott.
Virtuálisan kapsz tőlem Te is egy olyan vigasztaló ölelést, mint amilyet én kaptam tegnap Tőled.
May the Force be with You, Luke.
Nagyon szeretlek!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Hella.
Jaj, a zene!
www.youtube.com/watch?v=piQsf-2J_Ng&feature=fvwp
MOST AZONNAL meghallgatod! :)
Tényleg szerencsét hoz!

Tadeshi 2013.09.09. 19:23:28

@Tengermacska: Meghallgattam a számot. =P
És szerencsét azt, azt hozhatna...! (Azóta az első foglalóm visszamondta a cipőre való foglalást - amit úgy kellett csípőfogóval kirángatnom belőle, hogy nyilatkozzon már szándékáról -.-" - és nem vettem észre, de a csoport adminjai pár nappal ezelőtt hatalmas tisztogatást tartottak, és törölék az összes képet, ami rég volt frissítve. Mindezt egy szó nélkül, azt vettem csak észre, hogy eltűnt a hirdetésem, és csak jó hosszas visszakeresgélés után találtam egy bejegyzést, amiben valaki érdeklődött, hogy hova a rákba tűnt el vagy száz hirdetés, mire az adminok írták, hogy jah, hát takarítottunk. -.-" Kössz. Úgyhogy pakolhattam fel újra, és most várok, hogy egyáltalán valaki legyen szíves és szabadítson meg tőle. -.-")
Ami az öngyilkosságot illeti, hű, ezt a könyvet egyszer el akarom olvasni. xD
Bár méltóságomon alulinak érzem, hogy valaha is megöljem magam, meg túlságosan is szeretek élni ahhoz, hogy öngyilkosságra adjam a fejem. Ahhoz már tényleg elszántnak kell lenni. Meg nagyon-nagyon elkeseredettnek. (Képzeld, pont ma láttam egy kirakatban egy ilyen feliratú pólót: "Dare to live - anybody is able to die" x)
A jó hírhez viszont grat, látod, csak el kellett valakinek mondanod a bánatod, és máris jött kedves McSors barátunk, hogy rád cáfoljon. XD (Lehet, nekem is pesszimistának kéne lennem, és ha McSors kötekedni akar velem, akkor csak jó történhet majd velem. xD)
De az erő legyen Veled is, ifjú padavanom! ("Nem ezek azok a droidok, amiket keresnek..." XD)

.Ellu 2013.09.11. 19:23:34

Wáhhh. Enedett belépni. A könyvet dr. Popper Péter /Doktor!!!!!/ írta, és még én sem olvastam. Csak viccnek szántam, tudom, hogy túl hedonista vagy ehhez. Én meg a másik.. :)
Nem találtam még képet sem róla neten ezexerint nem túl elterjedt.

Tadeshi 2013.09.11. 20:38:49

@Tengermacska: "EzeXerint"?!?! Ezmiez?! Mindjárt bannollak! X'D
De viccet félretéve, tudom, ki az illető, pszichológus - meg egyetemi tanár xD - több könyve megjelent már. És hedonizmus ide vagy oda, akkor is el akarom olvasni. xD
süti beállítások módosítása