Negatív

 2013.07.29. 22:23

Üdv. Megint egy kicsit lesújtó hírekkel jelentkezem, mostanában kevés olyan dolog jelentkezik az életemben, ami huzamosabb időre ki bírna lendíteni a masszívan tartó "mi a fenét kezdjek az életemmel?"- attitűdömből. De először is lássuk az egyetemi felvételi eredményeimet, hadd rinyáljam el a mélyen tisztelt publikumnak a nyomoromat.

Mint azt már minden kedves vagy kevésbé kedves ismerősöm tudja, nem vettek fel a Színműre, amit első két helyre jelöltem be, úgyhogy miután úgy éreztem, végre kiagonizáltam magam, már egy fokkal örömtelibben néztem a dolgok elé, de 24 óra alatt beláttam, hogy hiba volt. 24-én derültek ki a ponthatárok - azért a fáziskésés, mert még mindig rám jön a sírhatnék, ha csak belegondolok, hogy most basztam el az életem, de ha nem is az egészet, öt évet mindenféleképp - és 427 ponttal az esélytelenek nyugalmával vártam a híreket, hogy megtudjam, van-e egyáltalán esélyem. (Mielőtt még bárki bazmegolni kezd kommentben, hogy 427 ponttal miért érzem magam esélytelennek, kérem, hogy csak az államilag finanszírozott szakokra tessék gondolni.)

No már most, két bejegyzéssel korábban vagy egy bekezdést agonizáltam azon, hogy nyolc ponton buktam be a Károli japán szakát - ami tavaly 435 pontot követelt - úgyhogy már lélekben teljesen lemondtam róla. És mivel teljesen esélytelennek láttam, hogy 8 pontot essen a határ tavalyhoz képest, 10-éig a sorrenden sem módosítottam - mert ugye nekem a sorrend úgy jött a két Színműs hely után, hogy ELTE anglisztika, szabad bölcsész ugyanitt, majd végül a Károlin a japánszak. Mert gondoltam minek, úgyis épp mélydepressziót éltem akkor a bebukott Színmű miatt, úgyhogy leszartam mindent, ami egy kicsit is a továbbtanulással volt kapcsolatos.

Aztán 24-én kiderültek a ponthatárok, és majdnem legurultam a székről döbbenetemben, ugyanis a japán szakra, amiről teljesen lemondtam, az ÁLLAMILAG FINANSZÍROZOTT ponthatár 242, azaz KETTŐSZÁZNEGYVENKETTŐ lett. Először nem akartam elhinni, örömömben körbekürtöltem az egész családban, hogy szeptembertől japán szakos leszek - csakhogy kedves McSors barátunk megint keresztbe tett nekem, csak hogy érezzem, nem közömbös irántam: ugyanis rögtön másnap Kishi rádöbbentett, hogy hát ha utolsónak van megjelölve a japán szak, és az angol szakon is elértem a kért ponthatárt, akkor kurvára nem fogok a Károlira járni. Mert a sorrend szerinti első elért pontszámú szakra kell beiratkozni - úgyhogy úgy fest, anglisztikás leszek az ELTÉn - amiért ha bárki gratulálni mer kommentben, szokásomtól eltérően törölni fogom a jókívánságait, mert ezért mindent érdemlek, csak gratulációt nem. Majdhogynem szégyellem magam.

Nem azért, mert olyan gáz volna az angol szak, és senkinek nem akarom elvenni a kedvét, akinek az minden vágya, hogy oda járhasson - de nekem nem ez volt minden vágyam. Nekem ez egy erős C-terv volt, amit saját ostobaságomból következően vagyok kénytelen elfogadni, és még összetehetem a kezem, hogy nem a Z-tervként választott szabad bölcsészre kerültem be. Tulajdonképpen én ezt az egészet ott basztam el, hogy nem sikerült idén a dramaturg-felvételi, és most csak pislogok, hogy mi a faszt kéne csinálnom az elkövetkező öt évben... Ötlet/javaslat?

Minden esetre az angol szakot elkezdem, mert szükségem van az árvaságimra, amit érvényes tanulói jogviszony nélkül nem kapok - úgyhogy túl sok választási lehetőségem nincs, tessem beletörődni. (És csak hogy fokozzam, csütörtökön megyek hagyatéki tárgyalásra a majdhogynem két éve elhunyt dédnagyszüleim valamint másfél éve elhunyt nagyapám örökségét illetően, és ha hihetek nénikém szavainak, akkor nem hogy nem örököltem semmit, de még fizethetek hatezret is a közjegyzőnek. Ezek után már csak hab a tortán, hogy a telefonomat sikeresen kinyírtam - vagy egyszerűen nem bírja a meleget, de bekapcsolt állapotban még él, villognak a billentyűk, csak konkrétan a kijelzőből látok mindössze egy nagy, fekete téglalapot. Fenomenális.)

Szóval, ezek vannak velem. Kedves McSors, ezúton is megkérlek, légy oly szíves, és bazd meg. Köszönöm.

Több ilyen cinikus és önző bejegyzés nem lesz, megígérem, csak már vagy két hete ki akartam írni ezt magamból, de még sose sikerült normálisan megfogalmaznom a dolgokat. De most legalább sikerült, és majd kacagtok egy jót a nyomoromon, és ha egyszer végre magamhoz térek és rájövök, hogy tulajdonképpen mi is az élet értelme, majd én is kacagni fogok rajta. Addig is napjaim tetemes részét az olvasás és animézés mellett az élet értelmének masszív, már-már mániákus keresése tölti ki - vagy legalább is azt a valakit/valamit keresem, aki/ami értelmet bír adni az életemnek. (Nagyon gáz lenne hirdetést feladni ilyen szöveggel...?)

Na jó, ennyit belőlem.

Adieu!

Címkék: suli napló filozofálás depi őrültségek

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr405432814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tune-chan 2013.07.30. 11:55:07

Mert mi ilyen kötsögök vagyunk, hogy röhögünk a nyomorodon. Ámen. *morog*

Tervezz programokat, kösd le a figyelmed. Az anglisztika nem olyan rossz, Ewy-m ott vagyon, majd ha gondolod, összehozlak vele, ha kérdésed van a dologgal, ő majd ellát tippekkel.

Tudom, hogy nem kell tőlem döfés, de kapsz, mert szarul esik, hogy azt hiszed röhögök (?!) a nyomorodon. Szóval, a normális az, még ha nincs is sok esélyed rá, hogy a LEGTÖBB PONTOS szakot rakod a legtetejére, hogyha valami csoda történne... Mint ez a beintés a felsőbb évesek felé a Károli részéről x'D

Ellenben, így is tudunk találkozni, még a nem is leszel a kouhaiom/unk - az ELTE BTK ugye az Astorián vagyon, öt perc se onnan a mi Károlink.

(egy kérdés: ha C terv volt csak az anglisztika, s B a japán szak... nem, még mindig nem értem, miért nem ez volt elől.)

Aekrisha 2013.07.30. 13:37:57

Lollykám...

1. Át lehet jelentkezni (azt hiszem, már egy félév után is).
2. Hidd el, angollal sokkal többre fogsz menni, mint japánnal. Tudom, hogy az utóbbi sokkal jobban érdekel, de itthon nem biztos, hogy kapnál vele bármilyen munkát, kimenni meg szinte lehetetlen.
3. Örülj, hogy nem kell majd másfél órát utaznod nap mint nap! XD (Igen, a Halásztelek-Budapest-őrület folytatódik, csak ezúttal Budapest és Piliscsaba között... :3)
4. Fel a fejjel, a vendégem vagy valamire, majd beszéljünk! ;)

Tadeshi 2013.07.30. 18:02:37

@Tune-chan: Kérlek, ne vegyél mindent magadra. Nem kifejezetten Rád gondoltam, amikor ezt írtam. De vannak emberek, akik ezen röhögnek, hidd el. Vagy kárörömmel, vagy szánalommal, de röhögnek - és lassan én is ott tartok, hogy röhögjek rajta, bár az Élet Értelme - továbbiakban ÉÉ - továbbra sincs a birtokomban. xD
Sajnos én ilyen normálatlan vagyok. x'D Meg mint említettem, mélydepressziómat éltem a dramaturgos elvérzést követően, és a pokolba kívántam az egész továbbtanulásosdit. Ami meg a csodákat illeti, nem szeretem magam feleslegesen reménnyel táplálni bármi iránt - lásd Színmű - mert csak annál jobban fáj, amikor padlót fogok. Így legalább csak magamat kell okolnom a hülyeségemért, és verhetem a fejem a falba, amíg be nem törik. (Vagy a fal, vagy a fejem.)
Ami meg az angol szakot illeti, nem akartam leszólni, isten ments, dehogy! Rengeteg ember van, akinek az a vágya, hogy oda kerüljön, és ámen, tegyék, hasznos dolog - de én nem tartozom ezek közé az emberek közé. Nekem nem az a vágyam, hogy oda járjak, nem ezzel akarok foglalkozni hátralevő életemben - bár bölcsész diplomával is dolgozhat valaki színházban (csak sokkalta nehezebben...) - úgyhogy a következő öt évet én szívem szerint, úgy, ahogy van, skippelném. Kár, hogy az életben nincs ilyen gomb.
Amúgy meg igyekszem elfoglalni magam. Jobbat úgyse tudok tenni. (Most már asszem kirinyáltam magam, egyébként. xD)

Tadeshi 2013.07.30. 18:05:21

@Aekrisha: Köszönöm a biztatást, ez az átjelentkezősdi mennyire működőképes államilag támogatott helyekre? Mert szerintem azokat töltik fel első körben, hogy minél kevesebben legyenek, és nem hiszem, hogy átvennének még egy eltartandó valakit, csak mert nagyon szépen rebegteti a szempilláit...
A meghívást illetően meg én lógok neked a sütivel, úgyhogy egyelőre azt áruld el, milyet süssek? xD

Aekrisha 2013.07.31. 23:26:14

@Tadeshi: Hát ezzel a kérdéssel most megfogtál... Olyat süss, amit szívesen csinálsz, és nem olyan bonyolult az elkészítése! XD Ízügyileg szinte mindegy, hiperédesszájú vagyok, szóval amíg édes, addig jöhet bármi! XD (De azért tisztázzuk, hogy a mazsola és a pisztácia tabu :D)
Az tény, hogy államira nehezebben vesznek át, de próbálkozni mindig megéri! Arról nem is beszélve, hogy ha kijárod ezt és megszeded magad, akkor utána kijárhatod a japánt is! ;) Sőt, ha olyan szerencsés vagy, hogy ösztöndíjat is kapsz, akkor akár az anglisztikával párhuzamosan belevetheted magad Japán rejtelmeibe; nemcsak egyetemen okosodhat az ember, és nem egy papír dönti el, hogy értesz-e Japánhoz! ;)

(Mert mi tudjuk csak igazán, miből is áll Japán... =P thelifestream.net/wp-content/uploads/2009/04/zack-and-cloud-back-to-back.png?width=477 )

Tadeshi 2013.07.31. 23:37:54

@Aekrisha: A mazsolát és a pisztáciát én se szeretem, úgyhogy megúsztad - igen, ha már sütök, olyat sütök, amiből én is eszem, ha megengeded. xD
Az egyetemeket illetően meg köszönöm a biztató tanácsokat és ötleteket, ha az angolt kijártam, vélhetően már ott fogok tartani, hogy újrapróbálom a dramaturgot, reményeim szerint akkor végre sikerrel.
És még mindig imádom a Final Fantasy játékéokat... (Amúgy, múltkor láttam egy srác krján tetoválást, amin konkrétan a VII-ből voltak fent karakterek - és egy egész Chocobo is! XD

Aekrisha 2013.08.01. 07:06:49

@Tadeshi: Ó, én a Chocobo-kat a XIII-ban kezdtem el kedvelni, miután az egyik "főszereplő" egy csibe, aki a néger hősünk hajában lakozik! XD

dazcooke.files.wordpress.com/2011/08/chocobo.jpg

images3.wikia.nocookie.net/__cb20130228022644/finalfantasy/images/9/98/FFXIII_Chocobo_Chick.png

Tadeshi 2013.08.01. 13:40:09

@Aekrisha: Awwww~ Cuki^^ (Újra kéne játszanom a VII-t és a VIII-t, már alig emlékszem rájuk... xD A X-es legalább jobban megmaradt.)
süti beállítások módosítása