End - Again

 2012.06.19. 21:10

Atya világ, új kezelőfelületem van... O.o Jééézus mária, ez az, amivel már az elején is szívtam, és az istennek nem tanultam meg kezelni azóta se... xD Ebből mi fog kisülni... xD Na, mindegy, meglátjuk a végére, most haladjunk, mert mesélhetnékem van - reszkessen minden olvasó! XD

No, kérem, hát ma volt az évzáróm. (Meg még vagy nyolcszáz másik diáktársamnak velem együtt, reggel kilenckor, a kezdetben még hűs, később egyre levegőtlenebb nagy tornateremben, és a kilencvenhetedik gratuláció után már igen csak kezdett kényelmetlen lenni a padló, meg nem nagyon volt térbeli lehetőségem arra, hogy minden egyes ülőpozíciót kipróbáljak, amíg a végére vártam - ráadásul sikerült Csillával beülnünk az első sorba, és nem volt pofám elővenni a könyvemet, hogy olvassak. XD)

De aztán csak vége lett... Mint ahogy az évnek is, és azt kell mondanom, magamhoz képest egész tűrhető lett az eredmény - álszerénykedünk, natürlich. (Természetesen büszke vagyok magamra, bár, mi tagadás, lehetne még jobb. Ha szeretne a némettanár, ha szeretném a matektanárt, és ha nyelvtanból nem fogott volna rajtam ki pár többszörösen összetett mondat, illetve egy nyomorult katonai szleng-szótár bibliográfiai adatai... xD)

Node, akkor lássuk, miből élünk! Tantárgy, első jegy a félévi, a második ahhoz képest az évvégi jegy:

Irodalom 4 - 5
Nyelvtan 4 - 4
Töri 5 - 5
Angol 5 - 5
Német 3 - 4
Matek 3 - 4
Fizika 5 - 5
Biosz 5 - 5
Társisi 5 - 5
Rajz 5 - 5
Tesi 4 - 5

És mivel rendes diák vagyok, és minden tanár látta, mennyit güriztem a második félévben - krahács - ezért a magatartásom és a szorgalmam is ötös. ^^ Összesen 14 órát hiányoztam, ebből négy csellóvizsga volt, a maradék tízről fogalmam sincs. xD Átlagom 4,73, ami lássuk be, a félévi 4,37-hez képest sokkal szebb. Négy tizedet sikerült javítanom félévhez képest - árulja már el nekem valaki, hogy ezt hogy csináltam...? XD Fikarcnyit sem tanultam többet - csak a német tézékre készültem jobban (azaz hogy elkezdtem leckét írni, meg kinyitni néha otthon is a könyvet, esetleg hazavinni a németcuccomat XD illetve Aida-chan volt olyan rendes, hogy korrepetál, és bár így is sík hülye vagyok ebből a tantárgyból, legalább tudom, hogy mi az, amiről fogalmam sincs XD) meg matekra írtam ki a fontos képleteket (de sajnos matekból nekem az alapvető műveletek nem mennek... ilyenek köszönnek rám vissza tézében, hogy 4 x 7 = 21, meg 15 - 3 = 13... én nem tudom, mi üt belém ilyenkor, de a matektanár is jókat szokott nevetni rajta... még jó, hogy a gondolatmenetemet pontozza, és nem a számolást... xD)

Hát igen... Jézus isten... Jövőre én fogok érettségizni... Szűzanyám... És szeptemberben kisérettségi, nekem októberben előrehozott angol és dráma - de legalább évvégén így csak három tantárgyból kell xD - és akkor még év közben három próbaérettségi... jippi...!

És félévkor is tartani kéne a 4,73-as átlagot. Vagy emelni. Mint a pókerben a tétet. (,,Na, 5,00? Tartja?" ,,- All in.")

De ha már ilyen jó lett a bizonyítványom, örömömben úgy döntöttem, végre megveszem a nagyitól kapott névnapi ajándékom tárgyi jelét, amire tegnap végre kikuncsorogtam a pénzt: bevonultam a H&M-be, és a tegnap kinézett, eszméletlen cuki fehér felsőt kerestem - ami tökéletesen passzol a kék-fehér szoknyámhoz, és még a csipkéje is hasonló! - csak aztán észrevettem, hogy egy éjszaka leforgása alatt kegyetlenül átcsoportosították a ruhacikkeket... xD

Negyed órát bolyongtam, mire rájöttem, hogy sehol nincs. Tíz percet álltam sorba, hogy az eladótól egy "kérdezd meg a ruhatáros kollegát!" utasítást kapjak, aztán még öt percig voltam hajlandó várni, hogy a ruhatáros csaj megmutatkozzék valahol, mert köddé vált, utána úgy döntöttem, kezembe veszem az irányítást, és még egyszer áttúrtam minden fogast. Megérte, mert egyből megtaláltam. xD Mentem is a pultoshoz, büszkén, hogy háh, megtaláltam a kis dögöt, bújócskázott velem a kis huncut. xD Fizettem, és már mehettem is - haza, majd Adrihoz.

Mert bezony, meg lettem hívva, hogy "teee, nincs kedved átjönni kedden, van medence, napágy, koktél, zene, kártya..." - én a medence hallatán döntöttem úgy, hogy de, van kedvem. xD

Érdekes mód, mégsem ugrottunk be egyből... Hanem levágtunk vagy negyven rabló-römi partit. (Idehaza meg kidolgoztam egy elméletet: legyen Y az össze kártyaparti száma, Z az, amit Adri nyert meg, X az, amit én. Így azt az összefüggést kapjuk, hogy X+Z=Y. Mivel összességében én nyertem, de fogalmam sincs, mennyivel, ezért X-nek minimum egyel többnek kell lennie, mint Z, tehát, az egyenlet immár úgy fest, hogy (X+1)+Z=Y. És itt rádöbbentem, hogy megérdemeltem a matek négyest. xD)

Vicces volt, amúgy... Volt olyan kör, amikor két húzás után egy kártya maradt a kezemben, mert mindent le tudtam pakolni, Adrinak meg még mind a 14 lapja megvolt - ráadásul én kezdtem 15 lappal. xD

Úgyhogy összességében frankó volt a tényleges nyári szünet köszöntése... x3 Attól eltekintve, hogy írásilag jelenleg a kiégés szélén állok - vagy nem is kiégés ez, inkább... Hogy mondjam, valami "túlégés"-féle, mert túl sok sztoriötlet tobzódik most bennem, és amint elkezdem az egyiket tovább szőni, beugrik egy másik, és kezdhetem elölről az egészet... -.-" Lehet, le kéne írnom a cselekményvázlatot... Vagy jegyzetfüzettel kéne járnom mindenhova, hogy ha valahol eszembe jut valami jó, akkor le tudjam írni, és ne felejtsem el... xD

Apropó, jegyzetfüzet: Könyvhéten vettem magamnak két új könyvet - már nem bírtam magammal, kellett valami új olvasmányélmény, a kötelezőkön kívül, ami fantasy, és magával ragad, és gyönyörködtet, meg minden, és nincs rásütve a borítóra, hogy "kötelező olvasmány" - úgyhogy az egyik, már a Bookline-ban kinézett drágaság az Éjszakai Cirkusz Erin Morgenstern-től, a másik pedig, csak hogy azért ne csak "tündérmeséket" olvassak, Patrik Orednik.től egy bizonyos Europeana című könyv. Előbbivel már végeztem, 405 oldalnyi tömör gyönyör volt - olyannyira, hogy megérdemel egy külön bejegyzést, csak... Csak még le kell ülepednie. Meg lehet, elolvasom még egyszer, így hirtelen felindulásból. xD A másik meg zseniális megfogalmazású, "a huszadik század rövid története", ahogy a borító is hirdeti. Nagyon durva. xD

Meg... Istenem, annyi minden történt velem év közben! Vettem magamnak szülinapomra színházbérletet a Bárka Színházba, májusban jártam végig az összeset, és mind egytől egyig helyet kaptak a szívecském csücskében, de... Uram isten, lusta vagyok bepótolni. xD Meg nem is lenne aktüell, úgy érzem... *sigh*

Na mindegy... hjaaaajh, nyár van, dög meleg, végre, nem kell minden nap hatkor kelnem, van melóm is a nyárra - ugyan mindenki azt mondja, hogy nem fogom vele halálra keresni magam, de majd buzgómócsing leszek, és mindenki helyett én fogok melózni, hogy elhappoljam a "teljesítmény arányos bérezést" XD - augusztusban meg megyek magyar és drámatáborba - ismét csak azokra kell a pénz, mint tavaly, bár, lényegesen könnyebb lenne a helyzetem, hogyha nevelőanyám odaadná azt a csekély tizennégyezer forintot, amivel január óta tartozik nekem; mindjárt csak húszezret kéne előteremtenem, és nem harmincat... xD De hát evvan. Én még nem vetettem keresztet arra a pénzre, és meg fogom kapni. (Igen, ezt önszuggesztiónak hívják. xD)

És még terveim is vannak...! Ugyan nem tudom, mikor fogom őket elkezdeni megvalósítani, de... De vannak. Dédelgetem őket, és majd egyszer csak eléggé megérik bennem az elhatározás, hogy nekik essek... xD (Vagy majd ide fogom kisírni depisebb pillanatomban a "whattodointhesummer"-lista pontjait, teletömve keserves sóhajokkal, hogy "áh, de úgyse bírom megcsinálni". xD (Nem, ez negatív hozzáállás, ezt nem szeretjük, áthúzni! XD)

Nna... Ennyit akartam nagyjából. Amúgy, kedves Olvasóm, Te nem érdeklődsz a verseim iránt? Nem provokálnak ki Belőled semmilyen megnyilvánulást? Vagy de? Írd már meg, kérlek! Ha szarnak érzed, azt is! XD Bosszant, hogy nincs komment a verseimnél, pedig megérdemelnének egy párat. xD

Na, tényleg ennyi, lelőttem magam. xD

Adieu!

Címkék: munka könyv suli napló f eötvös 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr944599233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tune-chan 2012.06.20. 18:43:46

A vége megszólítás nem tudom, kinek ment (nem?), de nekem annyi hozzáfűznivalóm lenne most ehhez, hogy nem is meséltél a munkádról. Remélem, majd még ezt közelebbről kifejted nekem, csücsköm.

Tadeshi 2012.06.20. 20:16:11

@Tune-chan: A vége-megszólítás a mélyen tisztelt Olvasóé. Az összesé. Azé a kemény... három darabé, talán? XD Kifejtem, natürlich!

.Ellu 2012.06.25. 12:26:24

Küldjek neked levélben Canterbury-meséket?
süti beállítások módosítása