EuroSteamCon 2014

 2014.10.05. 19:33

Hát üdv! Már megint nem írtam egy jó ideje... És bár az EuroSteamCon is valójában egy hete volt, még szeptember 27-én, most végre eljutottam oda, hogy bejegyezzek róla. Hát essünk neki!

Lö plakát~

Kishivel mentem, és bár eredetileg 10-re, nyitásra terveztünk odamenni, rájöttünk, hogy mindketten aludni akarunk még - ráadásul szegény Kishi még le is betegedett egy nappal előtte, de szerencsére azért annyira nem érezte magát rosszul, hogy ne tudjunk elmenni =D - és végül is fél tizenkettőt beszéltünk meg találkára... Aztán dél lett belőle, mert én is elpepecseltem a sminkemmel meg a parókámmal, és neki is jól jött plusz fél óra.. x'D 

De igen, végre volt egy esemény, amire elmehettem full-loliban, sminkkel-parókával meg mindennel - és végre igazán steampunkos környezetben villoghattam a steampunkos szoknyámmal, és ezzel egy időben loliban is lehettem. x3 xD Egyéb iránt a rendezvény a Kék Yuk-ban volt megtartva - részemről én már a világ végének vélem a helyzetét, legalább is ha Kishi nem lett volna velem, hogy vezessen, hát az életben nem találtam volna meg magamtól... Vagy elsőre azt hittem volna, hogy nagyon eltévedtem, lévén egy gyártelep közepén található a szórakozóhely (ott szokták tartani a Nippon Groove-okat is egyébként) és így utólag belegondolva elég autentikus volt, de azért... Na. xD (Legközelebb remélem máshol tartják. ^^" Valami olyan helyen mondjuk, ami könnyebben megközelíthető, és egy picit nagyobb, és kevésbé sötét... ^^" És mondjuk van a közelben több cukrászda/kávézó/teaház, illetve ha ezek nincsenek, akkor legközelebb lesz magában az épületben teavásárlási lehetőség... Mert egy Stempunk Con nem Steampunk Con tea nélkül!)

Nno, szóval, olyan fél egy körül meg is érkeztünk Kishivel, a kedves szervezők a bejáratnál adtak nekünk karszalagot 800 Ft belépődíj ellenében - de csak mert 26 éven aluliak voltunk, afölött drágább lett volna - illetve választhattunk egy-egy tombola-jegyet is - én a negyvenkettőt akartam, de azt már elvitték. >< Úgyhogy a hatvankilencest vittem helyette, Kishi pedig a százhármast választotta. Rögtön ezután be is térhettünk, és... És én most nem fogok hosszadalmas leírásokba bonyolódni, hogy milyen volt a hely, és milyen überkirály ruháik voltak a résztvevőknek - helyette szeretném belinkelni ide a szervezők által készített ütős kis videó-montázst, hogy lássátok és halljátok, mennyire király esemény volt ez. x3

Tárá~ x3 (Sajnos nem tudom, mi az aláfestőzene címe és ki az előadó, de ha bárkinek van ötlete, legyen szíves jelezni kommentben! XD) Szóval, volt kirakodóvásár, volt rengeteg elképesztő ékszer, még több könyv, és még egy adag régiség is, meg este két koncert - amikről már sajnos lemaradtunk ^^" - és mindenki boooorzasztóan jól nézett ki! *_* (Sőt, még csekélységem is feltűnik a videó során - kétszer is! =D - 2:09-nél Annakéékkel és 3:27-nél. x3)

No, remélem, ez kárpótol mindenkit azért, hogy nincs fényképezőgépem, és nem tudtam minden király dolgot lencsevégre kapni. =D És akkor folytatván az élménybeszámolót, rögvest, miután megérkeztünk és Kishi letette a kabátját, már meg is rohamoztuk a kirakodóvásáros standokat - az elsőnél ki is sikerül pécéznem egy gyönyörű kalapkát, 1500-ért.. x'D Pedig az egyetlen dolog, amiért fohászkodtam, hogy csak ne legyenek szép fejdíszek, csak azok ne legyenek - erre nem elsőre szembe jön egy velem?! XD De az eladó kedves volt, mondta, hogy fél órára félreteszi nekem, ha tényleg megveszem. xD Úgyhogy addig körbe tudtam nézni, hátha találok mást - találni találtam, csak nagyon fölötte az árkategóriának. xD De gyönyörű ékszereket lehetett venni - és gondolom, még mindig lehet, elvégre eltettem egy adag névjegykártyát az eladóktól, hogy majd rájuk keresek neten - illetve volt rengeteg könyv, amik ezúttal sajnos nem fértek bele a költségvetésbe... De majd legközelebb! (Különben is, túl sok könyvem van. x'D)

Viszont az egyik ékszeres asztalon láttunk egy picike kis kaméleont is egy szobanövényen, amiről én elsőre azt hittem, hogy ez a dekoráció része - aztán megmozdult. XD De nagyon cuki volt! *.* Még sose találkoztam egy emberrel se, aki kaméleont tartott volna háziállatként. =D (Fel lettem utána világosítva, hogy ez azért lehet, mert a kaméleonnal lehet a legnehezebben bánni a hüllők közül állítólag.)

Ímhol a kaméleon! (Kép az Ekultúra honlapjáról.)

Aztán nézelődtünk még, és rögtön a következő standnál kiszúrtam egy babaházat. Mármint egy bőröndből kialakított, steampunk babaszobát, de nagyon faszán volt megcsinálva, a kisasztalon levő lámpa még világított is, sőt, még ablaka is volt, és tartozott hozzá egy léghajó is! *_* Nem győztem dicsérni az alkotót - főként amikor megláttam, hogy a szobához tartozik két elképesztően jól átfestett Monster High-os baba is - és a konstrukció legnagyobb szerencsémre nem volt eladó. x'D Különben még most is az után sóvárognék - még akkor is, ha Lamia nem férne bele. x'D (Ami meg Lamiát illeti, szeretném, ha Kínában a készítők kicsit összekapnák magukat, mert már megőrülök a várakozástól...X'D)

Szintén az Ekultúra honlapjáról egy kép, hogy lássátok, milyen gyönyörű is volt az a babaház~

Viszont, ha a babaszobát nem is tudtam megvenni, megihletett, ez kétségtelen. (Azóta méretben passzoló bababútorokra vadászok Vaterán meg egyéb ilyen helyeken... De amit eddig találtam, és méretben is passzol, meg árban sem lenne érvágás, és még egész jól is néz ki, de legalább is át tudnám alakítani úgy, hogy tökéletes legyen, az Nagykanizsán van. x'D De amennyiben egy éven belül nem találok megfelelő méretű és alakú bútorokat, felcsapok ácsnak... x'D)

Aztán miután körbenéztünk, s beszélgettünk Annekéékkel, akikkel ott találkoztunk, kimentünk kicsit levegőzni Kishivel, mert már kezdett nagyon melege lenni mindkettőnknek, s vadásztunk volna teázót Kishinek, de nem volt sehol... Úgyhogy leültünk egy padra a közeli kis parkban, beszélgetni, aztán sétáltunk egy nagyot a Flórián tér környékén, láttunk szép házakat, meg találtunk egy felnőtt játszóteret - még ki is próbáltuk xD - aztán olyan négy körül visszasétáltunk a helyszínre, lévén ötkor kezdődött elvileg a... *dobpergés* Teapárbaj! x3 Bár előtte még volt egy tombola, és én sajnos nem nyertem semmit - a negyvenkettest bezzeg kihúzták! >< - Kishi viszont hazatérhetett a tavalyi Con egyik plakátjával. =D

És aztán jöhetett a Teapárbaj. x3 Természetesen már a bejáratnál neveztem rá - úgy mentem oda, hogy én ezt a versenyt meg fogom nyerni. xD Bár először azt hittem, hogy ez abból fog állni, hogy ki ismeri fel illat- és íz alapján a különböző teák összetevőit, fel lettem világosítva, hogy nem, a verseny abból fog állni, hogy a teába mártott teasütiket ki tudja később megenni, anélkül, hogy azok szétesnének a tea miatt. Úgyhogy izgatottan vártunk ötig, s némi késéssel ugyan, de kezdetét is vette a verseny - viszont az a sajnálatos esemény történt, hogy a második párbajnál kiderült, hogy ezek a kekszek egyáltalán nem képesek szétesni, akármeddig áztatják őket... x'D Úgyhogy a szervezők elrohantak másik fajtáért - addig is majdhogynem kitört a kekszforradalom a nézőtéren... xD - s míg vissza nem értek, volt szerencsénk meghallgatni két előadást - egész nap mentek az előadások és könyvismertetők amúgy, csak nem érdekelt mindegyik. ^^"

Viszont először egy informatikus bácsi tartott nekünk bemutatót Jules Verne irományaiban fellelhető találmányokról, amik a 20. század végén és a 21. század elején valósultak meg - mint a mobiltelefon, a CD, a rakéta, az internet, a Skype, az elektromos sokkoló, villamosszék illetve defibrillátor =D - és bár nagyon-nagyon érdekes volt a téma, a bácsi stílusa valahogy nem jött be. =S

Nem úgy, mint a következő előadó, Dávid Ádám, aki egy ifjú író, s a Millennium Expressz című regényét mutatta be nekünk, illetve kért tőlünk segítséget a második részhez néhány dologban. Gyerekek, az a srác valami hihetetlen volt! =D Látszott szegényen, hogy borzasztóan izgul - konkrétan reszkettek a kezei az egész előadás alatt - de a hangján ez meg se látszott! Halál laza volt a szövege, és olyan jól adta elő magát meg a történetet, hogy csak úgy faltam a szavait, és bár a történet felét elspoilerezte, meg akarom venni ezt a könyvet! x3 (Különben is, támogassuk a fiatal, magyar írókat, pláne ha steampunk-regényt írnak! Úgyhogy akit érdekel a könyv, ím ITT EGY ISMERTETŐ. ^^ Vegyétek meg ti is, már készül a második kötete! =D)

Ééés, miután a srác lement a színpadról, rövidesen feltűnt az egyik szervező, hogy hát, nagyon sajnálja, de lévén a magyar köztudottan nem a teaivásról híres nemzet, ezért nem gyárt olyan kekszeket, amik alkalmasak lennének a párbajozásra... Így hát, amíg nem sikerül találni egy brit beszállítót, a verseny elmarad. =S Az általános elkeseredettséget aztán azzal oldották, hogy az összes sütit kiosztják a nézők között, illetve hogy amint találnak megfelelő állagú kekszet, azonnal szerveznek egy újabb versenyt. =D Valamint azzal is marasztaltak minket, hogy hamarosan kezdődnek a koncertek a Lies of the Machine és a Leecher badák fellépésével - de mivel ez már hét körül történt, Kishivel menni kényszerültünk - mert egész nap nem ettünk semmit, és már azért fáradtak voltunk... Meg én nyolcra ígértem haza magam. x'D

Szóval, úgy nagyjából ilyen volt az esemény. ^^ Nagyon élveztük Kishivel, és remélem, hogy jövőre is tudok majd menni. x3 (És ígérem, hogy többet fogok majd frissíteni. XD)

Adieu! ^^

U.i.: És egy bónuszkép még gyorsan az outfitemről, a képért köszönet Láng Anikónak~

Címkék: képek napló lolita steampunk őrültségek

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr76761549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Ellu 2014.10.07. 17:55:01

Megcsaltad a kalapomat :@

:D

Tadeshi 2014.10.07. 20:59:25

@.Ellu: Én kérek elnézést. =D (Nem megy minden outfitemhez, bocsáss meg! XD)
süti beállítások módosítása