Romok és templomok

 2014.07.27. 20:31

Hájdihó~ Ha már így itt vagyok kedves szüleimnél a bajor vidéken, és a hétvégén el is mentünk egy-két közeli helyre kirándulni, gondoltam, mutatok pár képet a látnivalókról. ^^

Miután pénteken kipihentük magunkat, és mindenki kedvére xBox-ozott aznap, szombaton úgy döntöttünk, hogy túrázunk egyet, és Évi, Trisztán meg csekélységem meglátogattuk a közeli Römerturm-ot - azt a tornyot, ahova fel lehet menni, de múlt ősszel nem hagytak felmászni x'D - hát most, lévén öcsém és apám is otthon maradt - öcsinek még nem volt szabad kimennie nagyon, apám meg szíves örömest otthon maradt vele - végre felmászhattunk a tetejére. (Szegény Évit a frász kitörte, de hát na. x'D Most nehogy már a frissen odarakott lépcső szakadjon le alattam, nem? xD) Szóval, lássuk a Römerturm képeit!

Maga a torony egy Oberschönegg névre hallgató helységben található egyébként - és augusztus 2-án lesz ott valami fesztivál is, amiről pont le fogunk maradni. >< Máh.

Ez a kis gyalogút vezet a torony felé - és mint látjátok, itt Némethonban sem valami napfényes az időjárás... (De legalább nem esett... x'D)

Ez a fákkal övezett torony - sajnos nem lehet rendesen lefotózni a tornyot, mert körbe van nőve fákkal... De így is jól néz ki. ^^

Ez a bejárata - a rövid ismertetőjéből kb. annyit sikerült kihámoznom, hogy a római katonák lesték innen az ellenséget anno, de sajnos mind a hiányos némettudásom, mind az emléktábla feliratának olvashatatlansága (gyönyörűek ezek a gót betűk, de hogy elolvasni nem lehet őket, az tuti x'D) megakadályozott abban, hogy további információkat bogarásszak ki a torony történetét illetően... ^^"

De belülről valahogy így fest. ^^ (Ez a második szintje, itt már az eredeti kőlépcső vezet fel - és elnézést a sötét képért, ennyire tellett. ^^" Nem nagyon van rajta ablak, így belül igen kevés a fény...)

Ez itt már majdnem a legteteje, ilyen kőlépcső vezet fel az első szint után. (Jó sok méghozzá - és jó magasra!)

Valahogy így fest belülről, tűrhető fényben. (Szerencse, hogy nincs tériszonyom, különben nagyon féltem volna. x'D)

"Út a Mennyországba" - avagy a torony tetejére vezető lépcsősor. Ééééééés...

...ilyen a teteje. ^^ És ha az ember kitekint az egyik résen...

...ilyen látvány tárul elé. Meseszép~ *.*

Aztán szépen lemásztunk a toronyból és hazamentünk. Ma pedig, kihasználva, hogy koradélután még hét ágra sütött a Nap, elkocsikáztunk Roggenburgba, mert hogy Évi azt mondta, hogy ott van egy nagyon szép kastély és templom, ami engem biztosan érdekelne. fel is keltette az érdeklődésem, és mikor bementem, felül is múlta az elképzeléseimet~

Ez a kastély, amibe sajnos nem lehetett bemenni, mert általános iskolaként funkcionál - irigylem kicsit az itt tanuló kölyköket...

 Így néz ki a kastély szemből - ott a kapu mellett ki is van rakva a tábla, hogy "Grundschule."

Ez pedig a kastélykert - van kis nyitott koncerttér, egy kis tábortűzhely, egy kosárpálya, meg egy jó nagy erdő, ami mind-mind a sulihoz tartozik. (Még egyszer mondom, kicsit nagyon irigylem az itt tanuló kölyköket... x'D)

Ez a koncerttér.

Ez pedig még a kosárpálya végében levő tornycska - ebbe már nem lehetett bemenni és felmászni a tetejére sajnos. xD

Viszont, nagyon szép sétányok és fák vannak körötte-mögötte. ^^ (Ez különösen tetszik, ahogy a két fele egymásba csavarodik. x3)

Ezt a kis ösvényen sajnos már nem volt időm végigmenni - de remélem, hogy majd egyszer visszajövünk ide túrázni, és akkor majd elmegyünk ezen az úton egy darabig~

Aztán öcsiék dobáltak párat a kosárpályán, majd felkerekedtünk, hogy bemenjünk a templomba, ahol ez a látvány fogadott:

Kicsikét leesett az állam a látványtól. (Évinek teljesen igaza volt, lenyűgözött a templom. x3)

Ilyen gyönyörűek a mennyezeti freskók~

És ilyen csöppnyi orgonája van. (Egyszerűen imádom ezeket a barokk templomokat. *_*)

Így néz ki az oltár közelről - egyébként, mikor beléptem, teljesen egyedül voltam az egész templomban, és baromi jó érzés volt... (Aztán persze jött egy kisebb turistacsoport, de hát evvan. x'D)

Ez pedig itt az egyik gyóntatófülke. És ennyi képet csináltam a templomról - remélem, tetszenek. ^^ (És lehetett venni képeslapokat is, éltem is a lehetőséggel. x3) Aztán amikor végeztem a körbenézéssel és fotózással, elindultunk haza - és délután el is kezdett zuhogni az eső, úgyhogy szerencsénk volt.

Holnap pedig, ha minden igaz, Ottobaurenbe megyünk - újabb barokk katedrális *_* - és talán még hétfő este kaptok róla képeket is. ^^ Aztán kedden reggel megyünk haza. Hjajh... Nem akarok menni, megmondom őszintén. x'D (Túl sok itt a szép templom és táj és rom, és itt van fotómasina, amit tudok használni - otthon meg nincs. x'D De majd...!) De akkor mára ennyi belőlem, majd holnap kaptok még szép képeket. ^^

Adieu!

Címkék: németország képek napló nyaralás úti napló

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr876549425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása