Rohangálás

 2013.09.11. 20:30

Üdv! Képzeljétek, ma olyan mulatságos napom volt...! (Már amennyiben valaki rendelkezik azon értékes tulajdonsággal, hogy képes legyen a saját bénázásán röhögni, akkor valóban viccesnek minősíthető... xD)

Ma megint korán kellett bemennem, fél kilencre, csak ma reggel ténylegesen alig bírtam kikelni az ágyból. (És eszméletlen, mekkora karikák vannak a szemeim alatt - de Panda Hero-t még játszhatok legalább. xD Bár inkább aludnom kéne... x'D) De bevánszorogtam, s a metróról leszállva eszembe jutott megnézni, hogy hol is kezdek - aztán rájöttem, mit felejtettem el tegnap este megnézni. Pontosan, azt, hogy hol lesz az első, Bevezetés az irodalomtudományba névre hallgató órám... x'D Kissé pánikolva rohantam be az R épületbe, hogy hol találok embert, aki megmondja nekem, hol vagyok, de a portásnéni felvezényelt a titkárságra, s ott a titkárhölgy nem épp készségesen, de útbaigazított, hogy a 443-asban van órám. Öt perc késéssel berobogtam, majd kaptam egy ütemtervet, hogy melyik órán mit veszünk, s mindenkinek kellett választania egy témát róla - nekem meg megtetszett a "victorian poetry", úgyis épp Kuroshitsuji-t nézek Zsófával (remélem vasárnap sikerül befejeznünk xD), jó lesz az. (Úgyhogy jelen állás szerint 25-én fogok kiselőadni a viktoriánus költészetből, meg Robert Browning egy verséből... ^^" Esetleg el kéne olvasni... [Lehet, jobban jártam volna valami kevésbé tetsző, de későbbi témával... xD])

De legnagyobb meglepetésemre, miután az órát tartó hölgy kiosztott egy James Frost verset, amiről pár gondolatot gyorsan lejegyeztünk rá - random brainstorming, bár kicsit elbizonytalanodtam, hogy most az lenne-e a feladatom, hogy úgy en block a költészetről alkotott véleményemet írjam, vagy az erről a versről alkotott véleményemet írjam, vagy esetleg kezdjem el elemezni, nos én F-es Bacsó-növendékként reflexből elkezdtem elemezni, kiemeltem a fontos motívumokat, évszakmetaforikát, stb., stb... xD - ezután elengedett minket a hölgy, hogy következő órán majd nekiesünk a munkának - konkrétan húsz percet ha eltöltöttünk a teremben a kilencven helyett. xD De utána támadt az a zseniális ötletem, hogy nna, most lemegyek a tanulmányi előadómhoz, és kitöltetek vele minden papírt, ami kell nekem, a nyugdíjfolyósítóstól kezdve az apám által kezembe nyomott izéig mindent! XD

(Meg közben rájöttem, hogy azt sem néztem meg, hogy a 10:15-kor kezdődő nyelvgyakorlatom hol lesz, így visszasomfordáltam a titkárnénihez, hogy igen, már megint én, tessék szíves... nos, nem tessék szíves, mert konkrétan kizavart a titkáriból, én meg nem győztem elnézést kérni... Nagyon égő volt... =S Úgyhogy utána csak reménykedni tudtam, hogy találtok valakit, ki megmondja, hol leszek, ismét.... x'D)

A TO-n egy órát álltam sorba. És miért? Mert a kedves hölgy úgy döntött, hogy kiszökik húsz percre, és addig megállt az anglisztikások részéről az ügyintézés. xD De visszajött, karnyújtásnyira voltam már csak az ajtótól, úgyhogy bár negyed tizenegykor elkezdődött a nyelvgyakorlatom, nem mentem sehova, mondom én innen már addig el nem megyek, amíg ki nincs töltve minden, az biztos. xD De addig is jól elbeszélgettem sorstársaimmal, és az egyik lány megmentette az életemet az okostelefonjával - ilyen vészhelyzetekre találták ki ezeket a kütyüket XD - és meg tudtam rajta nézni az órarendemet, egy másik csaj meg szellemesen meg is jegyezte, hogy két dolog hozza össze az embereket: a MÁV és a Tanulmányi Osztály. És milyen igaza van. xD (De én hozzávenném még az okmányirodát is. x'D)

Végül, negyedkor végre bejutottam, a hölgy tíz perc alatt kitöltötte a papírjaimat, aztán mehettem isten hírével. xD És bár negyed órát sikerült késnem Nyelvgyakorlatról, a tanárnő megértette, hogy a TO-n nem egyszerű dolog az ügyintézés... És tök vicces volt a nyelvgyakorlat...! elég intenzív, kevesen vagyunk, kisteremben, és igen határozott a tanárnő, de következetes, és nem akar megenni minket. xD Csak ha készületlenek vagyunk, akkor fog megenni minket, de nem leszünk felkészületlenek. xD

Olyannyira nem, hogy a következő órán már meg is írtam unalmamban a nyelvgyak-leckémet, annyira untam magam. x'D Angolszász politikai kultúra. (Még egy tárgy, amiből őszintén szólva sejtelmem sincs, hogy fogok vizsgát tenni... Bár igazából zömében olyan dolgokról volt szó, amiket minimum két évig tanultam magyarul törifakton, úgyhogy valamit csak össze fogok tudni hozni...) De háziírásra tökéletesen alkalmas előadás, meg asszem majd ezen az órán ülve fogom megtanulni az összes katakanat és kanjit. xD

És ha már szóba jött, egy üdítő lyukasóra után mehettem a Mai japán nyelvképzés 2. című órámra, s miután írtunk egy tesztet a múltkori óra hiraganáiból - remélem, Ono-sensei elégedett lesz a külalakkal, mert minden hiraganát tudtam, már csak rajta múlik, hogy tetszenek-e neki vagy sem xD - befejeztük a hiragana-táblázatot, és bár pénteken megint csak írunk belőlük, asszem, a japán nyelvi vizsgákkal még nem lesz bajom - legalább is ebben a félévben. xD

Szóval ma ezek voltak velem. Holnap összesen egy darab órám lenne - Japán társadalom és kultúra - de elmarad, úgyhogy holnap szabadnapom van. És megyek a nyugdíjfolyósító irodába, hogy visszaigényeljem a július óta inaktív árvaságimat végre... xD (Csak nem tudom, ehhez engem miért kell bezavarni reggel fél nyolcra... x'D Már így is rettegek, hogy hány órát fogok én ott ülni - a biztonság kedvéért viszem magammal a Ready Player One-t. 500 oldal, csak elég lesz. x'D Meg az Oscar Wilde meséket már úgyis kiolvastam.)

Nna, asszem ennyi.

Adieu!

Címkék: suli fáradtság napló elte tevékenység

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr115507926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása