Glücklich Geburtstag, mein Blog!

 2010.07.02. 14:47

Iiiigen, egy éves lett a blogocskám, na, ehhez mit szóltok? x3 Nem gondoltam volna, hogy eddig húzom... Főleg nem a három hónapos kihagyással még tavaly... xD De most ne foglalkozzunk ilyenekkel, hanem jöjjék a virágeső, tapsvihar, éljenzés, trombitafanfár, üdvrivalgás, ováció, meg ami még az ember eszébe jut.

Nnna, eme csodaszép nap örömére kerítettem egy nagyon szimpatikus tagline-t. ,,Sokkal egyszerűbb lenne a világ, ha kimondanánk, amit gondolunk." - Darren Shan. (Citatum.hu-ról. megakadt a szemem egy másik Darren Shan idézeten - nem gondoltam volna, hogy tőle is vannak fent ilyenek... jó, mondjuk,, ha Marilyn Manson-tól vannak, tőle ne lennének? XD - íztán rákkatoltam a nevére, nézegettem, hogy miket raktak be tőle - nem egyről beugrottak a Démonvilág-kötetek... xD - és akkor találtam rá erre.)

Egyébként, meglepett, hogy volt fent Sailor Moon-ból, Honey & Clover-ből és Kaleido Star-ból is idézet. O.o (Ez is bizonyítja, hogy bizonyos animék tele vannak erkölcsi tanulságokkal. XD)

Ej, elkalandoztam - mint általában... Nehéz koncentrálni úgy, hgoy közben húzza a fogaimat az a rohadt acéldrót - amin szerintem tegnap óta több a gumi, mint a fém... -.-" Jah, igen, tegnap voltam fogorvosnál, és a kedves - egyébként szadista kurva - fogdoktornő, miután befeküdtem a székbe, és megvizsgálta a fogacskáimat, elkezdte: ,,Na, már egész szépen összehúzta a fogaidat... Gyere vissza úgy valahogy augusztus végén, aztán szeptemberben tlaán leszedem..." Azt hittem ott vágom képen, de komolyan! >_<* Májusban aztmondta, a nyáron már leveszi! *vinnyog* Ehhez képest... (Sajnos, éppen akkor csak egy elégedetlen hörgésszerű morgásra futotta tőlem - jólvan, nehéz úgy ellenkezni, hogy közben az ember szájában matantak... xD) Egyébként, kaptam mindkét fogsoromra egy-egy szééép, hosszú, egységes gumírozást, előtte a felső fogsoromra két fémbiztosítódrótot is, és csak ezután gumizta vissza a pöcköket... -.-" (De kaptam vörös gumikat. Öröm az ürömben... xD Évi szeirnt úgy néz ki, mintha véres lenne... Nem az volt a cél, de nem rossz. xD)

Szóóóóval, lényeg a lényeg - bazzeg, én ezt nem bírom tovább, mindjárt kitépem a fogsorom! - hogy amíg nem gondolok arra, hgoy fáj, egész elviselhető. ^^ (Reggel konkrétan arra ébredtem, hogy úgy éreztem, mintha csípőfogóval húznák kifelé az összes fogam egyszerre...)

Khm, váltsunk témát. (Szerintetek is jó ötlet, ugye? XD) Tegnap még fogorvosozás előtt elszedtem angyfaterral egy bevásárlókosárnyi meggyet. <3 Említettem már, hogy imádok kertesházban lakni? (A kert nagyobb, mint az egész ház, de az lényegtelen. xD) Olyan megnyugtató a sok gyümölcsfa között sétafikálni, leheveredni a fűbe a diófa alá, szemezni a levelekkel, ahogy átsüt közöttük pár napsugaracska... (Egyetlen szépséghibája az egésznek, hgoy ha sokáig ehversz a fűben, előbb utóbb megtámadnak a hangyák/szúnyogok.)

Egyébiránt, fogorvostól hazajövet lecsücsültem ide, nézegettem mindenfélét, újra átlapozgattam a nemrég kölcsönkapott yaoimangát - nem én lennék, ha nem ezt csinálnám... xD - aztán kaptame gy hívást Lucától, hogy volna-e kedvem velemenni a Kálvin térre.

Úgy hirtelen nem esett le egyből a dolog... xD Kálvin tér, én, Lucával, mi a fenének? Aztán mondta, hgoy anyukája emgy állásinterjúre, és ideges, úgyhogy el kell kísérnie, de jöhetnék én is... Három másodpercnyi vacillálás után - mantráztam, hogy Luca, vagy itthon döglés, Luca, vagy itthon döglés? XD - végülis felszerlekeztem, és mentem. xD 

A Szabó Ervin Könyvtár előtti Fecske Kávézóba csücsültünk be - vittem magammal Bloody Mary-t, hátha... XD - és írógattunk... Illetve, az én figyelmemet nem kerülte el egy bazinagy könyvesstand - 200 forint minden könyv! O_O Könyörgöm, ilyen akció nincs mindennap, úgyhogy már mentem is, és nézelődtem. (Találtam Moliére-től Fösvényt, Cervantes-től Don Quijote-t, két német-verses antalógiát, amikben benne voltak a fontosabb német versek a minnesängerektől kezdve egészen a XX. század költőiig - átlapoztam, de annyira nem ragadott magával, hgoy megvegyem... xD [Úgy értem, német verseskötetet könyvtárból is ki tudok venni.] Aztán nézelődtem tovább, és találtam egy nagoyn szép borítójú kötetet, Vallomás címmel. Belelapoztam, és mire akadtam? Szerlemes versekre. x3 Shakespeare, Heine, Goethe, Michaelangelo, Charles d'Orléans - asszem az ő neve láttán döntöttem el, hogy megveszem azt a könyvet xD - kínai szerzők művei, Sappho, és áá, annyira tetszett, hogy meg kellett vennem! x3 200 Ft, ráadásul ép borítóval, és csak ceruzával volt beleírva bármi is, azt meg ki is radíroztam, amint hazaértem. xD)

Hol tartottam? Ja, igen, kávézó. Ittunk jegeskávét - életem legfinomabb jegeskávéját ittam ott, pedig nem szeretem anynira a kávét, részemről inkább teás vagyok - meg jeges kakaócskát - isteni voooolt *.* - és... És ahogy úgy ücsörögtünk ott, szürcsölgetve a kávénkat, és néha írtam egy-két mondatot a Bloody Mary-hez - jött az ötlet, na xD - úgy... tisztára író-feelingem lett.

Komolyan. Nem tudom körbeírni, hogy mitől, talán a hideg kávétól, a környezettől, a kávézótól, a tudattól, hogy nem a szobácskámban kuporogva írogatok, hanem emberek között - más érzés, nagyon... - úgy éreztem magam, mint egy szabadúszó írócska... Fantasztikus volt... (Luca, ezt ismétlejük meg még párszor, jó? XD Viszem a többi regényem kéziratát is. xDDDD)

Ehöm, szóóóval, igen. Egyébként, olyan érdekes, hogy ha bemegyek a városba, egyből megtámadnak az ötleteim... A nyüzsgés és a pezsgő élet tenné? Nem tudom. Amikor először mentem Párizsba - kéretik nem lenyakazni xD - de még másodszorra is - most se tessék guillotine alá tenni xD - ahogy beértünk a városba, sorra másra csaptak a fejem felé az ötletek - csak nem tudtam őket leírni. xD Van a nagyvárosokban, főként a belvárosokban valami, ami miatt kiszabadul az ember kreativitása. Interesting, isn't it? 

Hja, asszem mindent leírtam, amit akartam a tegnappal kaapcsolatban... Mit is, mit is kéne még...? Óh, ja, tudom már! Megírtam azt a verset, amit majd a bal alkaromra tetováltatok rovásírással. x3 (És már leírtam rovásírással is, és kibajól néz ki! *.*) Node, akkor bemásolom.

Tetoválás

Örökre szól,
Ha rosszul, ha jól,
Testemnek éke már.
Le nem töröl,
De nem is fed föl
Semmi, csak a Halál.

Mi volt, mi van
Bizony itt fogan,
A tintában pezseg,
Egy életút
Feledve bút
S bajt rajtam tekereg.

,,Mi ez?" kérded,
Elborzadsz: ,,Értsd meg,
Tönkre teszed magad!"

Tönkre? Hogy én?
Pedig mellem épp
Büszkeségtől dagad.

Éget és fáj,
De pont ez a báj,
Mi engem erre hív,

A vad minta,
A csorgó tinta,
Mit bőröm is beszív.

Örökre szól,
Ha rosszul, ha jól,
Testemnek éke már.

Le nem töröl,
De nem is fed föl
Semmi, csak a Halál.

Na, milyen? ^^ (Ilyen versformában írtam amúgy a Csillagkirályt is. 4-5-6, 4-5-6 szótagos verssorok, a, a, b, c, c, b rímképlettel.) És annnnyira jól fest rovásírással! x3 (Alig várom, hogy 18 legyen. Meglepem magam majd egy tetovlással. Illetve kettővel - ugye még ott a ryuum is. Meg szeretnék magamra két halat is. Olyan japános stílusban, hullámfodrokkal - csak nem tudom, hova. xD x3)

Nnna, gyerekek, én mára lelövöm magam szerintem. (Noha már elmosogoattam, azért még valamit akarok cselekdni. Írni mondjuk, óó, tényleg, még nem is beszéltem nektek a Sárkánylovasról, na majd... xD Ha kész lesz végre az első fejezet. xD)

Na, bye-bye! ^w^ Chuu~!

Címkék: vers könyv napló ötlet őrültségek darren shan tevékenység

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr862125383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása