Francia tantábor Op. 2 No. 2

 2010.06.28. 16:45

Egyre jobb vagyok, gyerekek! XD És még mindig van egy csomó mesélnivalóm, a fenébe, de lassan haladok! XD Khm, de akkor, lássuk, mi van itt...

Tours


A Tornyok Városa, legalább is én merem eme megtisztelő nevet adományozni neki. ^^

Maga a város alapítása a római korig nyúlik vissza, mikor Franciaország Gallia provincia néven volt ismeretes. Azóta persze fejlődött egy keveset. =P Egyébiránt Indre-et-Loire megye székhelye, a Loire és a Cher folyó háromszögében fekszik, kb. 210 km-re van Párizstól, délnyugatra.

Eredetileg kereskedő város volt a gall-római időkben. A kereszténységet a 2. században terjesztette el Szent Gatien, a város első püspöke.

Ebben avárosban halt meg Szent Márton, akinek sírján számos csoda történt, amiett híres zarándokhely lett - és közben meggazdagodott. Itt keresztelték meg 800-ban Klodvigot.

Az 1200-as években a francia-angol ellentétek színtere volt, s csak az 1242-es békekötés során került vissza a város Franciaországhoz.

A vallásháborúk idején a hugennották fellegvára volt. 1562-ben, tíz évvel a Párizsi Szent Bertalan éjszakája előtt tört ki a polfárháború. A Hugennották felgyűjtották a Szent Márton bazilikát, cserébe a pápisták lemészárolták a protestánsokat. (Csúnya pápisták...)

Ezen kívül a második világháború során 37 bombázást kapott, de szerencsére minden fontos műemléket újjá tudtak építeni. (Micsoda mázli!)

Éééés, ennyit a város történelméről, jöjjenek a képek.

A Saint-Gatien székesegyház, kívülről.

(Hogy őszinte elgyek, cefetül nagyot néztem, amikor megálltunk előtte, és felnéztem a nyaktörő magasságú építményre... És nem láttam a tetejét... O.o...)

Előbbi székesegyház, belülről, az oltárfelé nézve.

Belülről, a kijárat felé nézve, középen a rózsaablakkal.

Az orgona... (Basszus, de jó kép lett! O.o bocsi, nem önfényezésből, csak úgy hirtelen mellbevágott. =D xD)

Az oltár... (Hm, lehetett volna jobb is... xD)

Szent Károly torony. (?)

(De gáz, hogy nem emlékszem a nevére. xD)

Előbbi torony félhátulról.

Szent Márton bazilika, félig hátulról. A bazilika egyébként neobizánci stílusban épült.

Előbbi bazilika félig előről.

A tours-i óratorony nyaktörő látképe a lábától. ^^

Középkori házukó az óvárosból.

(Ennek az aljában volt egy gumicukor volt, ahova bekeveredtünk Katival és dorinával... Bakker, oda akaraterő kellett, hogy ne fosszam ki. xD Tartogattam a pénzikémet, és nem akartam elbaszni feleslegesen, mert ugyebár gumicukor otthon is van... Még ha nem is ekkora mennyiségben... xD)

Egyébként, ugye azért vannak egyre nagyobb emeletek, mert a házadót a legalsó szintre kellett fizetni. Tehát, ha a legalsó szint kicsi, akkor kevesebb adót kell rá fizetni. És a fentebbi emeletekhez meg hozzá lehet így toldani egy-két, vagy esetleg három-négy négyzetmétert... tök király, nem volták hülyék akkoriban se. =D

Középkori házikósor, a Place Plumereau szélén. ^^

Előbbihez hasonló kommentárral, középkori házikók. xD (Szóljatok, ha unjátok már őket. xD)

Place Plumereau látkép. Mamma mia, mennyi ember! O.o

Középkori lépcső. xD És akkor még egy képet...

Ez egy annyira übercuki kis bogárhátú volt, hogy le kellett kapnom! XD 

Amúgy, kedvenc kocsifajtám ez. Meg még a Toyota Celica. (Ne kérdezzétek, hogy lehet összeilleszteni akettő fajta autót, nekem sikerült. xD)

Nnnna, és Tours-ról mára ennyit. Meg úgy a dumálásból is. xD Itt van a kisöcsém, és most figyelnem kell, mit ténykedik - jelenleg nagyon jól eljátszogat a frissen szervált mozdonyával... (Úgy bírom az ilyen kis vasutakat, csinálsz egy körpályát, és mivel elemes a mozdony, ezért húzza magával a vagonokat, és megy körbeee-körbeee...

És de jó lenne, ha nem egy műanyag vicik-vacak lenne, hanem olyan csinos, antik mozdony és vagonok... xD Jó, tudom, ne akarjak ennyi mindent. xD)

Na, Au Revoir mára, édeseim! ^^

Címkék: történelem franciaország képek vonat napló úti napló

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr12116411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alouette 2013.07.04. 11:37:52

Minket IDE SE vittek el a tábor során... Varga nagyon takarékos volt a ami utunk szervezésénél... XD

Tadeshi 2013.07.04. 20:47:58

@Alouette: Mert ti nem vagytok effesek. ^^ (Bocsi, nem oltás, nem oltás...! XD Csak túl magas labda volt. X'D))

Alouette 2013.07.05. 16:05:04

@Tadeshi: Pedig voltak a csoportomban effesek... XD Mellesleg meg eridjabúsba... :p XDD

Tadeshi 2013.07.05. 21:21:51

@Alouette: Akkor úgy mondom, hogy nem a ti osztályfőnökötök volt. X'D
süti beállítások módosítása