Francia tantábor Op. 1 No. 1

 2010.06.27. 17:30

Hölgyek és urak, lám, hazatértem, és élek, és csodásabban már nem is érezhetném magam. x3 (Főként, hogy tegnap ugye elmaradt az örömbejegyzés, hogy hazaértem, helyette kipihentem hosszú utam fáradalmait. xD) És, most, hogy a fáradt vándor - vagyis jómagam - végre lecsutakolta utazóköpönyegét a hosszú út porától, leül egy kényelmes bőrfotelbe a kandalló mellé - esetünkben gurulósszékbe a számítógépe elé xD - és körbeveszik őt a család tagja, meg a barátok - velük már tegnap lerendeztem xD - előveszi a kis fotóalbumot - megnyitja a frissen felpakolt képek mappáját xD - és töviről hegiyre elmeséli kalandjait a kíváncsi közönségnek. Kezdjünk is neki. x3

Ugyebár, még volt egy röpke két bekezdéses említésem arról múlt hét vasárnap, hogy pár óra múlva indulok elfele. Akkor kezdésem légyen ab ovo, s essünk neki. xD 

Kettőkor indult a buszunk, ami azt jelentette, hogy fél kettőkor val a gyülekező, a Mátyáspince előtt. Tehát, mi elindultunk háromnegyed egykor, felbőröndözve, és még nagyszüleimtől s egyéb rokonaimtól könnyes búcsút véve - najó, könnyeknek éppen akkor nyomuk sem volt - elfurikáztunk a Mátyáspince elé, kipakoltunk, megkerestük a szépségetes fehár buszocskánkat, és váááááááártunk.

Várni kellett ugye, mert fél kettő és kettő között azért van fél óra, akárhogy is nézzük. =D Én addig dumáltam ősökkel, köszöntem az osztálytársaimnak, és nagyjából betájoltam apámékat, hogy ki kicsoda, ki kinek a szüleje, kivel milyen kapcsolatban vagyok. Aztán felcuccoltunk, öcsikémnek megmutattam, hol fogok utazni, majd lehalyítottam a kézitáskámat egy szimpatikus helyre, jelezvén, hogy az az enyém, és senki más oda nem ül le. xD 

Egyébként, öltözékem az egy fekete felső volt, egy kényelmes, utazófarmer, meg a tornacsukám. Vittem magammal egy rakat kaját - három szendvics, két zacskó croissant és másfél liter tea, ezek mellé még akartak nekem adni egy kibanagy zacskó csipszet, amit inkább otthon hagytm, mert nem fért már be a táskámba a nyakpárna miatt. xD Meg ugye alapkellékek, mint Kyle és Clarissa, illetve rámtukmálták, hogy vigyem az útlevelemet is - tököm tudja, minek, mert EU-tagállamok vagyunk, és még csak le se fékeztünk, amikor átmentünk a nyugati határokon. De azért elvittem az útlevelet. xD Ja, meg a pénztárca (feltankolva 40 €-val és 2000 Ft-tal.)

Ééééés, kettő óra nullanullakor a busz kihúzt aa kéziféket, gázt adott, és elrobogtunk a Mátyáspince elől, bőszen integetve családomnak - öcsi még előtte akkorát ütött az ablakra, hgoy figyeljek rá, hgoy azt hittem, betörik xD - és felkészültünk egy kellemes, lábzsibbasztó 23 órás buszútra. x)

Oké, addig semmi gáz nem volt, amíg három óránként megálltunk lábat mozgatni - Ausztriában kezdett nagyon hűvös lenni, úgyhogy felvettem egy kardigánt - este szinte semmit nem ért, mert azzal együtt is fáztam xD - és éjfélkor eldöntöttük, hogy mostmár egészen hatig meg sem fogunk állni. Egyébként, a buszban, hogy ne teljen unalmasan utunk - és hogy kímélődjön Clarissám aksija xD - kiselőadásokat hallgattunk Franciaországról, a francia művészetekről, sportról, nyelvről, toposzokról, meg mindenről, ami egy kicsit is Franciaországról szól. És nagyon jó volt némelyik - a francia rock története tetszett, de Árpi választhatott volna jobb zneéket is... -.-" A rappelősek jók voltak, kezdek rájönni, hogy nekem nagyon bejön a francia rap. xD 

Hovatovább, Anita előadása a francia klasszikus zenéről is nagyon jó volt , főként a Chopin Cisz-moll zongorakeringő tetszett - noha Chopin lengyel, de élete jelentős részét Párizsban töltötte - meg ugye a Carmen nyitánya. (Georges Bizet-től mi játszunk egy darabot a zenekarral! A L'Arlésienne nyitányát. x3)

Meg volt egy nagyon átfogó kiselőadás a francia nyelvről, és mostmár nagyjából tudom, mit hogy kell kiejteni. xD Illetve a francia toposzok tetszett még nagyon, hogy kinek mi jut eszébe a Franciaország hallatán. (Sajt, művészet, divat... mindenki folytassa úgy, ahogy akarja. xD)

Illetve, amivel kezdtük, az egy történeti áttekintés volt, Gallia provinciától kezdve egészen a modern Francia Köztársaságig. (Hű, hogy mennyiszer jutott nekem eszembe a Hetalia Furansu-je. xD)

Meg ugye a francia sport, amiről MArci tartott előadást, na az hangulatos volt. x3 Egyébként, amit még nem említettem, 49-en utaztunk. Ebből volt kilenc darab fiú, nyolc az osztályomból, egy meg a D-ből. A maradék harminc fő lány... (Szűzmária, és túléltem! O.o) És ugye az én osztályom lányai, három fő kivételével - kivételek: Csilla, Johi, Dóri - meg páran a D-ből, az A-ból, illetőleg még a 10. C-sek.

Hol tartottam a történetem fonalában? Ja, igen, este a buszon. A létező összes ülési pozitúrát kipróbáltam - török, guggoló, egyik láb felhúzva, keresztbetett lábak, lábak feltéve az előttem levő széktámlára, oldaltfekve, magzatpóz - és végül, három órás zsibbadás után úgy döntöttem, hogy hülye leszek itt nyomorogni, és leköltöztem a kisfolyosóra aludni. xD (Sokan követték példámat egyébként, olyannyira, hgoy a visszaúton már nekem nem is maradt hely a földön. xD)

Mindenesetre, kellemes három órát töltöttem a busz keréktengelye fölött szunyókálva - mindenféle irónia nélkül írva persze xD - aztán amint a nap első bágyadt sugarai gyöngéden bevilágítottak a busz ablakain, visszkaöltöztem a helyemre. (Ablak mellett ültem egyébként, valahol hátul, menetiránynak bal oldalt, mellettem ült Dorina, a D-ből - egy angolcsoportba járunk.)

Aztán, reggelre már Németország területén jártunk, annak is inkább a Franciaországhoz közelebbi részén, ott álltunk meg reggelizni - illetve én a buszban elfogyasztottam a háromból a második szendvicsemet is, meg tovább pusztítottam a másfél liternyi teámat. xD (Muszáj volt, dögnehéz volt így is a táskám, szóval... xD)

És innentől nem részletezném tovább, valahogy úgy délután egy-kettő környékén megérkeztünk a Center Parcs nevű üdülőközpontba. Egy hatalmas park, tele mindennel, amit az ember csak el bírna gondolni: biciklipark, lovarda, paintball, kalandvár, élményfürdő, wellness-centrum, ringlispiel, minigolf-pálya, játszóterek, vizibiciklik, kacsák, és az egész közepén egy hatalmas tó, tele mellékágakkal, amik becsordogálnak a bungalók közé is. Mindez az erdő kellős közepén, tele fákkal és festői környezettel. (És vagy hatvanszor elgondoltam, hogy milyen lenne ilyen táj mellett fényképezgetni egy édes, kis, fekete hajú, azúrszemű BJD-t, aki nem mellékesen a Cain névre hallgat és nem limitált, és... *fájdalmas sóhaj* Oké, leállok. xD)

Az egész tavat körbejártuk - Dorina, Kati (9. A) meg én - és fényképezgettünk, meg előtte megtudtam, hogy kikkel leszek egy bungalóban - 10. C-s lányok egyik csoportja. És három órakor el is foglalhattuk a lakásunkat, meg persze bevihettük a tanári lakosztályra a kajákat - háromszor esett le a dögnehéz kartondoboz a bőröndömről, és aztán végül egyik lakótársammal ketten cigöltük el a világ végére. xD 

Aztán minden lakás megkapta a kajaadagját aznapra, de mi annyira nem voltunk éhesek, így elmentünk - mint mindenki más xD - és kipróbáltuk az élményfürdőt. Valami eszméletlen volt. O.o Négy csúszdával - minden mentem x3 - amiből az egyik raftingolós, és kint megy az épületen kívül, és aaaaj, az volt a legjobb! x3 Meg amin utoljára csúsztam le, mert kicsit megrémített - iszonyatmeredek, rövidcsúszda, aminek a végére érve szabályosan úgy éreztem magam, minthogyha repülnék, még a gyomrom is feltódult a nyelőcsövemig. xD

Egyszóval, király volt a Central Parcs, hát még a szállásaink! Négy szoba, két-két ággyal, nappalival, amerikai konyhával, két fürdőszobával, ebből az egiyk zuhanyzós, a másik fürdőkádas, plusz még egy vécé, egy kis tárolószoba, meg egy kispatakra néző teraszka. x3 Gyönyörű volt, főleg az, amikor lementünk megnézni a kispatakot, és ott úszott rajta egy kacsafamília. Tök édesek voltak - kár, hogy nem tudtam lekapni őket. Segond. Apropó, képek! Már majdnem el is felejtettem, hogy azimént kilencven képet töltöttem fel. xD Node szóval, a Central Parcs-ról készült fotók következnek (sajna a szállásról nincs kép, mert spóroltam a 360 képhelyemmel. xD)

Igen, kecskék is voltak. xD Ennyire mezőgazdaságra beállított állatokat se láttam még. xD 

Van valakinek tippje, hogy az a kecske hogy jutott fel a traktor tetejére? XD (Valszeg felrakták, vagy felmászott, persze, hülye krédés volt, csak tök vicces. xD

Ez itten az egyik kis melléknyúlványa a tónak. Amiről fényképezve van, az meg az egyik híd, ami átível fölötte. ^^

(Egyébként, találtunk a tóparton harminccentis döglött halat is. =D Igen, lehet horgászni is. xD De hogy az a hal hogy került a tóból az út közepére... O.o Ráadásul ekkora méretes példány! 

Én nem hagytam volna el, ha kifogtam volna. xD)

Ez pedig egy kép a tóról - van a közepén egy szép kis szökőkút, ami arra emlékezteti az embert, hogy hékás, térj magadhoz, ez csak egy mesterségesen létrehozott üdülőpark, itt még a tavat is emberek csinálták, azért van a közepén egy bazinagy vízesés.

Amúgy pedig egész csinoska.

Ez pedig egy kiskocsi. ^^ Nem bírtam megállni, hogy ne kapjam le! *.*

(Egyébként, első nap vagy húsz képet csináltam az üdülőparkról, aztán csak ezeket hagytam meg, a többit kitöröltem. Arra hivatkozván, hogy lovak, tehenek, golfpályák, kalandparkok és csúszdák otthon is vannak, ilyenek viszont nincsenek - jó, a kecske vicces volt xD - úgyhogy ezek maradtak meg. Ugye nem gond? xD)

Ejnye, hol tartottam? A képfeltöltögetés után nem mindig emlékszem, hogy miről beszéltem, áá, na görgessünk csak feljebb... Áhá, a csúszdák és az élményfürdő! Khm, igen, tehát, akkor az élményfürdő.

Az egész úgy festett számomra, mint egy kis szigetecske. De komolyan! Be volt rendezve éttermekkel, boltokkal, amiknek a külseje úgy volt kialakítva, mintha rendes lakóépületeklennének egy tengerparti kisvárosban. És ha ezeknek a látványa nem győzött meg eléggé bizonyos embert, ott volt a temérdek pálmafa, kötelekkel felfüggesztett híd, kacsa a tóban, kis rejtett ösvények a fák között, fahordók, hajós kormánykerekek, sodort hajókötelek, kötélkorlátú hidak mindenfele, hogy bizonyos emeletek között lehessen gyorsabban közlekedni, és az egész örvényszerűen elrendezve.

Tyű basszus, így leírva, meg is ihletett, majd lehet, hogy találkozni fogtok még egy ilyen fantáziaszigetkével. xD

Khm, szóval, ez történt hétfőn, az érkezésünk napján. Este meg ugye dumáltam a lakótársaimmal (Kata, Kata, Sára, Andi, Bogi, Vivi, from 10. C) haláljófej csajok egyébként, és rengeteg közös témánk volt. x3

És, most, hogy a hétfői napot túltárgyaltuk, rátérnék arra, hogy mi következett kedden, a lényegre szorítkozva, mert aznap három kastélyt is megnéztünk - ebből az egyikben én vezettem körbe. ^^ Szóval, akkor nézzük a Keddi Kastélyok blokkját.

Chambord


Ejtsd: [sambor]. 1519-től 1685-ig épült, reneszánsz vadászkastély. 156 méter hosszú, 56 méter magas, 77 lépcsőháza van, 282 kandallója és 426 terme. I. Ferenc kezdte el építettetni, de 1547-ben bekövetkezett halálakor még csak a donjon - a belső lakóbástya - és a királyi szárny volt készen. Fia, II. Henrik és XIV. Lajos korában érte el a végleges formáját, és érdekesége még, hogy a főlépcsője egy duplaspirálos csigalépcső, amit Leonardo da Vinci tervezett, és hogyha két emberke elindul egy-egy irányba, le tudnak érni úgy, hogy egyszer sem találkoznak út közben. Ez azért volt érdekes, mert a király is tudott menni egy külön lépcsőn, és a szolgái tudták követni egy másikon, és egyszerre értek le.

És akkor jöjjenek a képek. (Előre szólok, Kyle csak teljes napsütésben csinál jó képeket, ha félhomály van, akkor már egy kicsit életlenek a vonalak, és elszíneződnek bizonyos területei a képnek.)

Chambord sziluettkép. Sétáltunk a kastély felé, és pont szemből sütött a nap, úgyhogy sikerült ilyen képet csinálnom róla. ^^ (Igen, elmondhatom, hogy elég sok esetben szerencsémre voltak a fényviszonyok, nomeg az is, hogy az egész kirándulás alatt verőfényes napsütéses időjárás volt, enyhén fújdogáló szellővel, ami jól jött néha.)

Szóval, csodálatos volt. ^^

Chambord teteje sziluettezve. Meg merjem kockáztatni szerintetek, hogy az összes képet felrakom? XD 

Áh, nem, túl nagy lenne. Lefagyna a Firefox, aztán leshetnék, hogy senki nem nézi végig, mert fagyasztja a rendszert.

Szóval, innentől kezdve csak a lényeg jön fel. ^^

(Legalább is arra fogok törekedni, hogy a hatvanezer köbö ugyanolyan kép közül csak párlegyen fent. xD)

Chambord szemből. (Napnak háttal, mondanom se kell. ^^ Jáááj, ez olyan barokkos lett! Már csak a kontrasztok miatt, persze. ^^)

Szóval, így fest. A külső fala egyébként csalatkoztat, mert a tényleges vár, a donjon [donzson] csak akkora, amekkorát a képen a fal mögött láttok. (Nem mintha kicsi lenne, csak na. xD)

A kastélyban mellesleg rengeteg modern művészeti kiállítás is van, az a két szoborra hajazó valami a kapu előtt is annak a része.(A kapu pedig, ha jól emlékszem persze, azért ilyen hatalmas, hogy lóval is be lehessen rajta robogni a kastélyba - mert ugye a hírnök azzal jött, az gyorsabb. xD)

A várfalon belül. Egyébként, ebben a kastélyban már jártam nagyiékkal. ^^

(Igen, első francia utunk során ez volt az első kastély, amit megnéztünk. De most szinte csak olyanokat láttam, amiket az utazási irodák nem tesznek prospektusba, viszont iszonyatosan fontosak, majd ti is látni fogjátok.)

Ez pedig itten a duplaspirál-lépcső, alulról, a közepéből fotózva. ^^ (Annyira büszke vagyok arra a napfénycsíkra, az annyira jó lett! x3)

Asszem a lépcsőről van egy nagyobb kép is, ha megtalálom azt még felteszem, meg a kilátást a toronyból, meg még kettő képet, és aztán Chambord-t befejezzük. xD)

Igen, ez egy kicsit elszíneződött a félhomály miatt. De szemben látszik a másik spirál-lépcső is. ^^

És ha már spirál-lépcső, akkor itt van egy, mondjuk nem a da vinci által tervezett, hanem csak egy sima, mezei lépcsőcske, de nagoyn csinos. x3És a fényhatásra is büszke vagyok. ^^ 

(Lesz még pár kép, amik a fényhatás miatt fog felkerülni, előre szólok. xD)

Ez... Oké, ez csak az F miatt. xD I. Ferenc-re utal egyébként, de egy önérzetes 9. F-es tanuló mást is lát benne. xD (Aki egyébként már inkább 10. F-es, de azért na, még nincs éveleje. =P)

Asszem ez egyébként az egyik imádkozó helyiség teteje. (Milyen egoista volt ez az I. Ferenc, hogy mindenhova F-eket meg szalamandrákat - a jelképe - faragtatott! Hihetetlen. =P)

A kilátás a kastély kertjére. Amúgy, mivel vadászkastély, hatalmas terület tartozik hozzá, amivel kiérdemelte az európa legnagyobb elkerített bírtoka megtisztelő címet is. Rengeteg vad állat van benne, és a kerítés igazából azért van, hogy azok ne menjenek ki - nem pedig azért, hogy a behatolók ne jöjjenek be, mert nagoyn sok mindent nem lehetne ellopni a kastélyból - és egyébként is, a hatalmas belső falon átjutni... =D Reménytelen, lássuk be.)

A duplaspirálos lépcső teteje. A legfelső díszítőelem egéybként egy kétméteres anjou liliom.

Ez pedig a főlépcső legteteje belülről. Szerintem elbűvölő.

Fhu, és szerintem ennyi képet akartam feltenni Chambord-ról. Csupán csak ízelítőnek. ^^ Van még, ennek majdnem háromszorosa. xD 

Annyit fényképeztem, és még így is tudtam volna mit. xD (359 képet kattintottam el, amik megmaradtak, és amiket töröltem, azzal együttvan vagy négyszáz. Mit szóltok? =P Jó, persze ez az egész tábor alatti eredmény. Kati például 1425 képet csinált összesen, úgyhogy én inkább nem mondok semmit. xD De ő más, mert neki - vagyis az apjának - félprofi gépe van, és lehet vele trükközgetni, amiket telefonnal én hiba próbálok utánozni, ha nem akar sikerülni. xD)

Karácsonyra mondjuk már kértem egy komolyabb ketyerét. Nem kell nekem komoly eszköz, csak egy olyan digitális kamera, amivel szép, éles képeket tudok csinálni, tudok zoomolni, makrózni, és panorámázni. Ennyi az összes óhajom. ^^

Öh, ejnye, de nagyon eltértem a lényegtől... O.o

Ott tartottam, hogy Chambord-ot feltérképezvén még betértünk a kisboltjába - ami nem is olyna kicsi =D - és vettem nénikémnek aquarellképet a kastélyról - kérte, hogy Loiure-menti kastélyról kerítsek neki képet, s mivel ez az egyetlen kastély, amiben ő is járt, gondoltam, akkor erről hozok neki.

Nomeg megvettem Kishi ajándékát is. (És hogyha van már olyanja, amit kapni fog tőlem, akkor hatalmasat fogok káromkodni. xD)

(Jézusom, de hosszú bejegyzés, és még csak egy kastélyon vagyunk túl. xD Uramisten, bírjátok, gyerekek? xD)

... Oké, szerintem ennyi az első bejegyzés. xD Csak mert kibahosszú, és tele van képekkel, és még csak egy kastélyon vagyunk túl, ezen kívül hétfőn láttam még kettőt, amiről leglaább ugyanennyi képet fel akarok tenni, ha nem többet. Úgyhogy, szerintem én itt és most berekesztem ezt  bejegyzést.

De nem kell aggódni, mert rögvest ezután nekiállok a következőnek, a Francia tantábor Op. 1 No. 2-nek. xD 

Bocs a duplabejegyzésért, de szerintem ti is megértitek, hogy így szétdarabolom ezt a heti kastélyadagot. Nem lehet egy bejegyzésbe belenyomorítani mindet, ez van.

Illetve, bele lehet, csak egy kicsit zsúfolt lesz, és hosszú, és senki nem fog kommentelni, nekem meg ugye ennek ellentéte a célom. xD Szóval, bye-bye emberek, és To Be Continued in the next bejegyzés. ^^

Címkék: történelem franciaország képek napló eötvös úti napló

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr772113669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miss Rose 2010.06.27. 18:25:48

Lolly! ^^

Welcome home! (Nem, nem a Sanitariumról beszélek kivételesen... xD)
Azta, tök szép helyeken voltatok. o.O Várom a többit! XD

Tadeshi 2010.06.27. 19:40:32

@Miss Rose: Oké, majd holnap a többit, nem bírom tovább. XD

Kishi 2010.06.27. 20:49:30

Sokféle cuccom van, de nemhiszem, hogy olyasmim is lenne, bármit is kapokXD
Egyébként, cefetül irigyellek. És ez egy nagyon gyenge kifejezés az érzéseimre ^^
Ettől függetlenül örülök, hogy ilyen szép helyeken jártál, és ilyeneket fotóztál. Jó képek =)

Tadeshi 2010.06.27. 21:39:25

@Kishi: Ajánlom, hogy ne legyen. xD
És gomeeeennnn. xD
Köszönöm, hogy jóknak tartod őket. ^^ (A homályosakat direkt nem tettem fel. xD)

Tune-chan 2010.06.28. 11:45:49

Tadeshi: Először is, utállak. Utállak, mert ilyen éményben lehetett részed, és utállak, mert mindezt felnyomtad ide, hogy fájdítsd a szívünket. És utállak, hogy nem mesélsz bővebben. Meg azért is utállak, mert mi az, hogy te németes létedre franciahonban?! Én is akaroooook! Ilyen camppel, ilyen környezettel, ilyen, wáhh...
Kishi, Tadeshi, mit szóltok, nyerünk a lottón, és csinálunk egy hármas-földkörüli túrát? :D Na jó, Kishi, a törpit elhagyhatjuk. :P
Juj, és az a Chambord-kastély sziluett...! Felvonyítottam, mikor megláttam. Gyönyörű...! Meg szemből is... Meg ahogy van... Új úticél a listámon, hogy oda menni KELL. xD Tényleg jó képek lettek, mint fentebb Kishi is megjegyezte, az a külső lépcsős most még a kedvencem, amíg nem haladok lejebb... (mert igen, aközben pötyögetek, miközben olvasok, naná, különben elfelejteném a kommentjeimet... És nem mondhatsz kőszívűnek: kommentelek, amint látod, egész hosszan.)
És ne nagyzolj a képeid számával, én két nap alatt el tudok lőni annyit. x'D :P Csak mondjuk, ha én megyek valahova, két SD kártyával, amelyek közül az egyik 1, a másik 2 gigás... :P (Ha kölcsön kérted volna, odaadtam volna...)
És... és. To be contiuned.

Tadeshi 2010.06.28. 14:17:33

@Tune-chan: Ejj, van egy olyan érzésem, hogy még nagyon sokszor fogom hallani/olvasni, hogy utálnak. xD
Ceh, és akkor ki fog titeket körbevezetni ingyen? =P Drága ám a tourist guide. xD
Köszönöm, örülök, hogy tetszik. ^^ Mondtam én, hogy kőszívű volnál? XD
Jó, de limitált tárhelyre basszus... xD 360 képet tudtam csinálni össz-vissz! XD
(És az... Egész gépet...? O.o Mert nekem gépem nincs, át még kártyám. xD)
És oké, akkor röppenek tovább. xD

Tune-chan 2010.06.28. 18:07:16

@Tadeshi: Hát a gép már neccesebb, bár a kis hülyém hülye, és mostanság szarakszik.
Na jó, ingyenes tour-infoért talán jöhetsz. Talán... xD

Tadeshi 2010.06.28. 18:24:42

@Tune-chan: Mily megtisztelő, hogy megengeded... xD

Alouette 2013.07.04. 11:34:43

Kedvenc kastélyok egyike, amelyről mint tudjuk, még Gödöllőn is megemlékeztek... XD Szép képek, ma Petite <3

Tadeshi 2013.07.04. 20:43:12

@Alouette: Hát... akárhogy töröm a fejem, nem jut eszembe, hogy emlékeztek meg Chambord-ról Gödöllőn, ha megtennéd, hogy felfrissíted a memóriámat, azért rendkívül hálás lennék... X'D

Alouette 2013.07.05. 16:07:04

@Tadeshi: Drágám, ott nézegettük egy teremben a különféle európai királyi kastélyokat, és köztük volt Chambord is... :D Mi ketten egyszerre visítottunk fel, hogy úúúúú, itt voltunk, és Kishi szemmel gyilkolt miatta.. XDD

Tadeshi 2013.07.05. 21:23:21

@Alouette: Óóóó, tényleg! Most, hogy mondod, emlékszem rá, csak hirtelen nem ugrott be... =D (Ott, amikor kiakadtam, hogy miért kell 3500 forintot fizetnem azért, hogy felvegyek egy olcsó szaténból készült "korhű" jelmezt és lefotózzanak benne "korhű" digitális kamerával aztán PS-sel rápakoljanak szépia-effektet. X'D)
süti beállítások módosítása