Démonmester

 2010.02.14. 20:30

Vész herceg a világba búmagot vet
Vész herceg gyázsz ütött fákat ültet

Bent a háló közepén Vész herceg ül, mint egy vén

Keze csonka, szeme fakó
Lelkében ezernyi kígyó
Bűnök rusnya férgei
Alvadt véred éhezi

Bent a háló közepén Vész herceg karma kemény

Vörös pókszálakon mászik
Kínt osztogat, elvesz bármit
Mehet barát, jöhet galád
Remény tűnik, zúdít csapást
Holdat iszik, napot zabál
Malmoz, míg eljön a halál

Bent a háló közepén Vész herceg, se te, se én

Darren Shan. Kibajó könyv. Kurva jó, baszott jó, rohadt jó, és még annál is jobb! (Asszem ezzel a szöveggel fogom holnap visszaadni Rosie-nak. xD [És szülinapomra tökéletes ajándék lenne! Ugyan, hogy hova rakjam, az még rejtély, de jelenleg az a legkisebb gondom - a Fejős Éva könyveket se tudtam felhelyezni polcra, ezért oldalra döntve vannak egy telített sor könyveire rámolva. xD])

Node, Khm. Akkor, könyvelemzés:

Író: Darren Shan (mint már említettem volt.)
Kiadó: Móra Könyvkiadó
Cím: Démonmester
Eredeti cím: Lord Loss
Oldalak száma: 350
Sorozat: Démonvilág
Kövi kötet: Démontolvaj
Harmadik kötet: Vérfüred (A Balatonfüredből...? O_O)
Ár: 1980 Ft

Tartalom a hátlapról:

,,Darren Shan, a rendkívül népszerű Vámpír könyvek szerzője új sorozatában a Démonvilág borzalmait ecseteli nagy átéléssel. Az első kötet tizenhárom éves főhősének arra a kérdésre kell megtalálnia a választ: mi a jobb - farkasemberré válni, vagy szembeszállni a nagyhatalmű démonmesterrel."

Tartalom a belső borítóról:

,,Az ajtó olyan forró, mintha tűz égne odabent. A fához tapasztom a fülemet - de nincs ropogás. Nincs füst sem. Csak valami mélyről jövő, sziháló légzés... és egy különös, csöpögő hang. Ráteszem a kezem a kilincsre. Odabent valaki vihogni kezd mély, rémisztő torokhangon. Valami széthasad a szobában - aztán roppanások, ropogtatás és rágcsálás neszei. Mozdul a kezem. Kinílik az ajtó. Feltárul a pokol.

Amikor Grubbs Grady először áll szemtől szemben Vész herceggel és förtelmes csatlósaival, három doglot tanul meg: 
- a világ gonosz,
- a varázslat lehetséges,
- démonok léteznek.
Úgy gondolja, soha többé nem lesz részese ilyen iszonytató eseményeknek, mint ezen a koromsötét, halálszagú éjszakán.
Nagyot téved..."

Egyzóval, s tettel, kibaszott jó könyv. A Vers amúgy a nyitánya, és szerintem rohadt jó. xD (Néhol érdkees a fordítás - oké, megértem, én is próbáltam már verset fordítani, pontosabban dalszöveget, és egyszer figyelni arra, hogy ugyanaz legyen a szótagszám, és rímeljen, és az legyen nagyjából, amit eredetileg is leírtak. xD (Ellenben az is megeshet, hgoy csak a fordító döntött úgy, hogy összerittyent egy kis verset az elejére - látszik rajta, hogy rittyentés, de stílusos. xD)

No, szóval, kibebaszottul jó könyv. (Grubbs egyébként fiú - csak mert először én se tudtam eldönteni. hogy milyen nemű a drága. xD) És... és hát váó! Jelenleg, ki merem jelenteni, hogy a Démonmester valahogy a Bartimaeus-trilógia táján helyezkedik el a toplistán - tehát erősen az élvonalban. xD Nem is tudom, hogy mernék-e sorrendet állítani az eddig ovalsott könyvek között...

Akaroooom!! Szülinapomra, valakitől, légysziiii! x3 (Majd márciusban csinálok Kívánságlistát. xD Igyekszem olcsóra fogni, de na. xD Vannak igényeim. xD)

És... És így a vasárnapi bejegyzés ennyi akart lenni. xD (Egyébként, 350 oldalt köbö egy délután alatt sikerült átolvasnom. rohadt jó volt - letehetetlen!! X3 Jó, hogy nem kezdtem neki hétfőn, különben a föcidogára való készülésből nem lett volna semmi. xD)

Nu, bye-bye! ^^

Címkék: ajánló könyv napló darren shan

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr911758373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miss Rose 2010.02.14. 20:42:42

Én mondtam! Nem lehet letenni! =D
Örülök, hogy hasonló hatást ért el nálad, mint nálam, talán karácsonyra megkapod a pólód mellé, bár talán örülnék, ha egy másik haverod kicsit kímélné a tárcámat... (óriásposzter drága dolog XD)
Ismételten yoccakát! =D

Tadeshi 2010.02.14. 20:53:24

@Miss Rose: ...Ilyenkor mindig lesüleszted a bőrt a pofámról... xD Komolyan... Hagyd a pólót! És amúgy is, még oly messze a karácsony! xD

Miss Rose 2010.02.14. 23:08:25

@Tadeshi: Ó jaj, nem azért akartam! De elvileg csak "4 hét múlvára" tudják beszerezni, ami végül is még pont becsúszik a szülinapodra, de hát bármikor meghosszabbodhat (bár le is rövidülhet) ez az idő. Remélem nincs harag, ha kicsit késik az ajándékod! ^^ (Fene se gondolná, hogy egy ilyen cucc 1 hónapig tart...) Viszont így a cuccos egyenesen az USA-ból fog jönni! =D

Tadeshi 2010.02.15. 19:34:38

@Miss Rose: Hűűű, te uram isten... O.o Azt a szentséges...! Eszméletlen vagy!
süti beállítások módosítása