Szülinapi ajándékgyár

 2009.07.03. 22:10

Na, ma is írok. ^^ Ma nem mentem sehova, és végre 11-kor keltem. (Az élet apró örömei… xD) És kalácsot reggeliztem. (Az élet további apró örömei… xD) És reggel, mivel Ricsi bölcsiben volt – és ott is aludt, jól van öcsém, te is az utolsó napra tudod időzíteni a dolgokat… xD – tudtam beszélgetni Évivel, s reggeli közben kitárgyaltunk pár szexualitással foglalkozó témát – nem vagyok finnyás, így halál nyugodtan falatoztam xD – valamint azt, hogy mit fogunk adni apámnak a negyvenedik születésnapja alkalmából.

 
Évi kitalálta, hogy egy amolyan szülinapi újságot készítessünk neki, amit Budán szoktak csinálni a Széchényi Nyomdában, és képeket, meg arról a napról újságcikkeket tesznek bele, sárga papírra nyomják, és állítólag veszett jól néz ki. Én pedig arra gondoltam, mivelhogy Évi és apám szülinapja egész közel vannak egymáshoz, - Évi június 15., apám július 16. – ezért én a közös negyvenedik szülinapukra írnék egy verset. S majd azt is beletehetnénk abba az újságba. =D Aztán, amikor Évi elment öcsémért, akkor meg is írtam.
 
Születésnapotokra
 
Negyven év; ilyen hosszú idő óta
Éltek e földön, s jóban-rosszban
- Annak ellenére, hogy nem vagytok házasok –
Úsztok az örömben, vitában, nevettek, s fáradtok.
 
Negyven év; ilyen hosszú idő alatt
Nehézség, sírás, nyugalom, kacaj mindig akadt.
Ha nem is egyből találtatok egymásra,
A bajban közösen ráleltetek a boldogságra.
 
Egy-egy gyerekből lett kettő,
S jött egy harmadik, egy kis nevető
- bár inkább visongó – édes teher,
S ehhez az örömhöz semmi meg nem felel.
 
Így lett a Család, volt benne a Nő,
Az Asszony, ki félt, szeret, s kicsit se önző,
S a Férfi, a Férj, ki pénzt keres,
S ha nem is talál, veled akkor is kedves.
 
És ímhol a három Gyermek:
- Minden tulajdonsággal, mely kellhet egy gyereknek -
Ők adják e verset ajándékuk jeléül,
Hallgassátok hát kívánságom, hátha beteljesül:
 
Negyven év; sok idő. S mily gyorsan elszállt!
Gyorsabban, mint a perc, melyet senki se számlált.
Csak azt mondom hát: Boldog Születésnapot!
(S a következő negyvenig meg se álljatok!)
 
Amikor Évi a végére ért, sírt, és azt mondta, gyönyörű. ^^ (Pedig én nem akartam megríkatni… ^^”)
 
Aztán egy nagy ölelkezés után mosogattam, s nekiálltam megcsinálni Luca szülinapi ajándékát is. Az alsónadrágos Roy Mustang (Fullmetal Alchemist c. anime szereplője) már készen van. =D xD Nem tudom, én Edwardot jobban szeretem. ^^ (És Edward-sama az enyém. Házassági Okmánnyal tudom bizonyítani! XD) S belekezdtem még a Graffityjébe is, de annak még csak a felével vagyok kész. (Na igen, Djarum Black felirat. Kishinek csináltam egy olyat – a hetedik graffity-féle alkotásom örömére – és amikor Lucának megmutattam, rákapott erre a feliratra – és a cigimárkára. Azóta alkotott is szerepben egy karaktert, aki naponta dobozzal szív Djarumot. Egyszer úgyis megkóstoljuk. xD Ugye, Kishi? ^^) Vááá, és még Nee-san szülinapi ajándékait is el kéne kezdeni csinálgatni… =S Az ő szülinapja mondjuk már elmúlt (június 20.), de Jigoku Shoujo-s cuccokat küldtem neki, csak rajzot is akartam. De az nem igazán lett kész. ^^” (Nem baj, mostanság úgyis esik az eső, ráérek. xD) Aztán a nap további részében döglöttem, és amikor apám hazajött, vonakodva bár, de elmentem velük vásárolni Auchanba – Au-chan! =D – hogy pesztráljam az öcsémet, de aztán hamar leszakadtam a könyveknél. És találtam egy Gravitation mangát, és azt olvastam gőzerővel. (Vááá, Shuichi és Yuki annyira illenek egymáshoz! X3) Aztán egyszer csak valaki belekukucskált a vállam fölött, és kit látok?! Annát! X3 (Ötödikig egy suliba jártunk, és azóta is nagyon jóban vagyunk. ) Vááá, én azt hittem kiugrom a bőrömből. xD Pont tegnap beszéltünk MSN-en, hogy talizni kéne… Erre, tessék! XD Még jó, hogy a végén eljöttem vásárolni! xD Mondta, hogy összefutottak apámékkal, és mondták, hogy itt vagyok a könyveknél. Anna persze gondolta, hogy mangát olvasok, méghozzá 16+-osat… Mire én rávágtam, hogy csak hozom a formám, Gravitation. xD (Mondjuk, még nem nagyon ismerkedtem meg az anime változatával, de már nem kell sok hozzá. xD) Úgyhogy, majd egyszer még össze fogunk futni, azt letárgyaltuk. És kaptam két új felsőőőt! X3 Az egyik egy fehér szépség, a másik meg barackszínű, és annyira jól néznek ki! X3 (Valamint a barackszínű drágaság XS-es… xD Ami megjegyzem pusztán azért lepett meg, mert amikor utoljára Au-chanban vásároltunk ruhát, akkor még az L-es is épp, hogy rám jött… Összementem volna…? xD) Aztán, hazafele jövet már eleredt az eső, és mire hazaértünk, elállt. Aztán, mikor felcuccoltunk – azért rendes ez az eső, megvárja, amíg felvisszük a szatyrokat, és csak utána kezd el szakadni, mint a veszedelem xD – akkor már zuhogott, és dörgött, meg minden. Mondjuk, én szeretem az ilyen időjárást. Végletes vagyok ilyen téren. Vagy legyen negyven fok, és tűzzön a nap – én meg feküdjek a homokban a tengerparton xD – vagy dörögjön az ég, villámoljon, és szakadjon az eső.
 
Amúgy, még az Au-chanban volt egy kicsit ijesztő rész, amikor is Évi megtalált a könyveknél, és kérdezte, hogy hol a kocsi. Körbenéztem: Milyen kocsi? Hát az a kocsi, ami ide volt állítva, és ami a miénk. Jaa! Hogy az a kocsi! Ööö… V-valahol itt kell lennie… Nem lehet, hogy apám elvitte? Apádnál nincs a kocsi… Izé… Az kellemetlen, mert itt sincs… ^^” Erre Évi kicsit ideges lett, és közölte, hogy amennyiben öt percen belül nem kerítem elő a kocsinkat, lenyakaz… Úgyhogy jót futkorásztam körbe-körbe, mire megtaláltam apámékat, és kérdeztem, hogy hol a kocsi. Háát, az ott van a recepciónál, oda állította le, miért? Ja, mert az Évi rajtam kereste, én meg tökre megijedtem, mert azt hittem, hogy valaki megfújta. ^^” De a telefonos egyeztetés csodákra képes. Úgyhogy, meglett a kocsi. xD (Mondjuk, pipa lettem volna, ha valaki megfújta volna az új ruháimat, mert a barackszínű csodából csak egy darab volt a méretemben. xD Bááár, volt ott egy fekete ugyanolyan is, és az is veszett jól nézett ki… De a barackszínű jobban áll. xD)
 
Úgyhogy, a nap eseményei köbö ezek voltak. És most nincs net a kibebaszott vihar – na igen ezért azonban nem szeressük ezt a szélsőséges időjárást… - miatt, szóval Wordbe gépelek, hogy aztán egyszer csak be tudjam másolni blogra.
 
Közben zuhanyoztam, és most ebben a kellemes, tiszta érzésben szól a reggae a lejátszóból. (Újabban rákaptam az őskőkori kazettáinkra és CD-inkre, melyek között megtaláltam két Bob Marley-t, és két Reggae válogatást. Tök kafa.) Már csak a vízipipa kéne, és tök jól ellenék… xD Megjegyzem, három napja vízipipázhatnékom van… (Nem vagyok függő. Főként, mert utoljára február környékén pipáztam, bátyáméknál… xD Kéne egy saját…) De Luca azt mondta, a szülinapján – amikor visszaszolgáltatja a toppomat is xD – pipázhatunk a bátyja pipáján! X3 Már le is szögeztem, hogy banános dohányt kérek bele! X3 Kóstoltam már epreset – azzal kezdtem asszem – kétalmásat, és ennyit. xD Az almás lett a kedvencem. =D Az mennyei. Akartam kérni őszibarackosat is, de Bátyó szerint annak WC-illatosító íze van. Viszont van kólás meg citromos dohánya is, és azokat még nem kóstoltam meg.
 
Nem baj, a banános is fini lehet. X3 Majd hetedikén megtudom. Lehet, hogy viszem a reggae zenéket is aláfestésnek. xD Olyan jó kis aláfestő hangulatot adnak. (És még a Roy-rajzolást is segítik! Emberek! Aki Royt akar rajzolni, reggae-t hallgasson közben! Tuti menni fog! xD) Éééés, most járt le a kazetta. De még nem ért a végére, még nem, még tekerődik addig egy pöppet. xD De jó, hogy a kazettát csak forgatni kell, és lehet rátenni huszonakárhány számot is… xD
 
No, szerintem ennyi szövegelés elég is lesz végre. Bár, imádok szövegelni, de az én dumám is elfogy egyszer… (Reméljük soha. xD) Köszönöm a mai olvasást, remélem, még rajtam kívül járkál errefele valaki… (Álmodik a csöppke nyomor… xD) Hát akkor, bye-bye! ^w^

Címkék: vers napló születésnapok

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr981226825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tune-chan 2009.07.05. 12:30:11

Ha előbb megmutattad volna, előbb járkálok erre. :P (mellékesen te asszem nem jársz az én blogomra, szóóóóval... Lehetnék gonosz is. De most mázlid van, nem vagyok az. xD)

A Gravi animét ajánlom veszett nagy! A mangához csak egyszer volt szerencsém, akkor se tudtam végigolvasni. *szipp* Pedig csak pár rühes oldal kellett volna...! Bár, az anime grafikája jobban bejön, talán mert azt megszoktam. xD De sebaj.

Vízipipa... Soha nem Vízipipáztam. Szerintem nem is nagyon fogok. xD

A vers egész jó, bár néhol nem tetszenek a rímek. Nem figyeltem, a rímeken kívül a szótagszámra figyeltél? Vagy ne túlozzak, nem vagy költő? :P

Én a fekete rucik híve vagyok. Pontosabban a sötéteké. Kék, fekete, sötétzöld, barna... ezek az én világom. Ja, meg a vörös!!! x3 De hát, tükrözi a belső világomat, vagy az agyamban uralkodó fényviszonyokat. xD

Hm... igen, a maroktelefon jól jön, ha elveszik az ember, vagy elveszik a kocsi. Velem az előbbi fordult elő, és én be tudok parázni, ha eltévedek, főleg, ha EGYEDÜL tévedek el. (Az más kérdés, hogy más mellett is beparázok, de segond. xD) Még jó, hogy a mobilom nálam volt... xD Az is Au-chan volt, asszem. :P

Na bocs az összevissza reagálásért, sose tudom megtartani a sorrendet, hanem ahogy eszembe jutnak a dolgok. xD

Tadeshi 2009.07.05. 18:56:53

@Tune-chan: Nem reagáltál össze-vissza, szeirntem legalább is. xD (És mivel más még nem szólt hozzá semmihez, ebből kifolyólag az én véleményem - mint a blogtulajdonosé - dönt. És... izé... N-ne aggódj, egyszer úgyies elolvasom! ^^" (Ne hazudj, Tadeshi... Nem fogok!)
A verskritikát is köszönöm. xD Amúgy nem, nem költő vagyok, hanem író.

Tune-chan 2009.07.05. 20:35:08

@Tadeshi: Író? Chö, de nagyra vagy magaddal. xD Attól még hogy írsz, még nem vagy író. Majd ha könyved megjelenik esetleg... :P

Tadeshi 2009.07.06. 19:32:56

@Tune-chan: Valószínűleg színdarabom - ami nem csak az enyém - előbb fog megjelenni. =P De végülis, az is írás. xD (Utalás a Bloody Mary-re. xD)

Tune-chan 2009.07.07. 09:55:34

@Tadeshi: Hát hajrá. xD Majd kérek a díszelőadásra jelet, jó? xD Első sorba, köépre, vagy legalább páholyba... xD

Tadeshi 2009.07.07. 20:05:27

@Tune-chan: Alap. xD Vámpíros egyébként - de szerintem olvastad is. xD

Tune-chan 2009.07.07. 20:54:26

@Tadeshi: Nem olvastam. Nekem soha nem mutatsz semmit. Amiért kicsit féltékeny is vagyok, de sebaj.

Tadeshi 2009.07.08. 19:19:38

Úgy értettem az olvasást, hogy valamelyik bejegyzésnél egy egész bekezdést zenteltem a Bloody Mary lényegének megfogalmazására. xD

Tune-chan 2009.07.08. 19:53:23

@Tadeshi: Jah, hogy arra gondoltál! Akkor azt olvastam. xD
süti beállítások módosítása