Restart

 2013.02.17. 18:59

Kivételesen nem én kezdek újra valamit, bár, lehet, az olvasó engem ismerve ezt várná - nem csekély egómból kiindulva. De ez most valami nagyobb újrakezdés. Mert az emberrel előfordul, hogy 44 évesen fogja magát, és mint valami népmesei hős, nyakába veszi a világot, és elindul szerencsét próbálni.

Hát mit mondhatnék...? Faterom ma ment ki Németországba. Van kint állása, van kint lakása, van részleges nyelvtudása is - legrosszabb esetben activityzik a beszélgetőpartnerrel - sőt, még egy segítőkész illetőt is talált, aki szervezte neki az egész kiutat, melót és minden egyebet. Sofőrködni fog, árut szállítani. Nem épp  a felsőtízezer álommelója, de egy gyors szorzást elvégezve az euróban kapott bérrel és a forintra való váltószámmal, nem kevés mennyiségű összeg jött ki - sőt. Legalább is, itthoni viszonyokhoz képest, kb. annyit keres ezzel a melóval kint - ami valljuk be, azért messze áll a megerőltetőtől, bár nem tudom, még sose vezettem, de azért nem hiszem, hogy az ember belebetegedne - mint itthon keresett anno - amikor még volt munkahelye... - csak arra picurit ráment az idegrendszere, egekben volt a vérnyomása és elvárt volt a túlóra.

Most pedig, másfél-két évi úgymond munkanélküliség után sikerült kijutnia, fix havi fizetése lesz - őszintén megmondom, egyre ritkább az ilyen meló xD - és szépen elkezdi kint újra felépíteni az életét - meg majd a miénket. Mert nem áll szándékában hazajönni.

Úgy tervezi, hogy három hónap alatt összeszedi magát eléggé ahhoz, hogy Évi és öcsém is utánamenjenek, s bár szeretné, hogy én is menjek, én kereken kijelentettem, hogy itthon szeretnék egyetemre járni - ne kövezettek meg, kérlek, ne! XD - és csak abban az esetben vagyok hajlandó elhagyni szerény kis hazánkat, ha én is eljutok arra a reménytelenségi szintre, ahol apám állt másfél-két évnyi munkavadászás után.

Hajajj... Nem tudom, mi lesz itt. Apámat nem féltem - nekem istentelenül hiányzik, de az részlet kérdés - talpraesett ember, feltalálja magát, szerencsére még a depresszióra se hajlamos, és ha dolgozni fog, még annyira se lesz... Meg egyébként is, nem a középkorban élünk, létezik telefon, internet, minden este Skype-olni fogunk - Évi gépén, mert nekem nincs mikrofonom xD - és igaz, hogy majdnem bőgni kezdtem, mikor ma háromkor felszállt a buszra, mi meg hazajöttünk, de túl lehet élni. Ugyebár ami nem öl meg, az megerősít.

Inkább attól félek, ami itthon lesz - hárman maradtunk itt, Évi, öcsi, meg én, lent meg a nagyiék, mellettünk meg nénikémék. (Igen, naaaagy családi ház. xD) És ez még mindig nem olyan siralmas, elvégre mind el leszünk foglalva - Évi dolgozik, gyereket nevel, én meg készülök a... khm, az érettségire, khm. Egen. Siralmas majd csak akkor lesz a helyzet, amikor Éviék is kimennek, én meg itt leszek egyedül, egy 62 négyzetméteres lakásban, drága nagyszüleim nyakán, reményeim szerint mint elsőéves színésznövendék, de legalább mint felsőoktatásban részesülő hallgató, vagy OKJ-s tanuló, havi hááát... legyünk jóindulatúak, ötvenezres jövedelemmel (árvasági, családi pótlék, vagy valami olyasmi.)

És ezeket most nem azért írom le, hogy bárkinek is dicsekedjek vele - nem érzem dicsekvésre méltónak azt, hogy kötöm az ebet - illetve magamat - a karóhoz, és nem vagyok hajlandó kimenni, zömében érzelmi okaim miatt - inkább csak... barátkozom a lehetséges jövőmmel, mert ha minden rendben megy, fater letelepszik, Éviék kimennek, akkor öcsikém szeptemberben már egy kifejezetten bevándorlóknak indított felzárkóztató osztályban kezdi a sulit kint Németországban, én meg nekik is integetni fogok a buszpályaudvaron. Vagy:

Fogom magam, egy év alatt úgy megtanulok németül, hogy lepipálom az anyanyelvű németeket, és kihúzok utánuk egy német egyetemre. (Ez a kevésbé reális lehetséges jövőkép. xD) Pedig... milyen csábító lenne, kimenni, kint élni, kint tanulni ingyen(!!), és csak annyit kéne tennem hozzá, hogy istenesen megtanulom a nyelvet - de... de nem.

Nem tudom, miért, igazából. Illetve de, tudom, csak az egy elég nevetséges indok. xD Nem szeretnék kimenni, egyrészt, mert elbizonytalanít, hogy képes volnék-e anyanyelvi szinten megtanulni egy év alatt németül - és aggaszt a kérdés, hogy mi a szent szart csinálok addig itthon a németezésen kívül... - valamint nem akarok külföldön tanulni. Itthon szeretnék egyetemre járni, ami lássuk be, a jelenlegi magyarországi helyzetben egy elég nevetséges és öngyilkos szándék, de ez van. xD

S ha el is végeztem az egyetemet, az egyetlen lehetséges külföldi célom, ahol hajlandó lennék - pardon, ahol akarok élni: az Velence. ("Álmodj, királylány~")

No, hát ez van. Gondoltam, írok végre valamit, mert rég volt bármi új a nap alatt. De amúgy igen, mint korábbi bejegyzésemből is látszik,  felcsaptam dalszövegfordítónak - annak ellenére, hogy alig beszélek japánul. XD Nembaaaaaaaj, hülyegyerek, csináld csak! XD (S már a következő áldozat is megvan. xD)

Meg a jövő hetem amúgy is elég zűrös lesz, nem nagyon lesz energiám bármit is megfogalmazni - hétfőn nyelvtantézé a fél éven át vett nyelvtörténetből, kedden németdoga, szerdán biosztézé genetikából, a csütörtököm egyelőre úgy néz ki, szabad, és pénteken Babits-tézé, mely anyagrész csupáncsak a már betelt magyarfüzetem felét teszi ki.

De mai tanulás címszóval kénytelen voltam lefordítani magamnak a Halotti beszéd és könyörgést, mert csak egy-két szót írtam le a füzetembe, a többi csak ómagyar olvasatban volt meg egy fénymásolaton - úgyhogy mivel már nagyon elegem volt a bilabiális zöngés spiránsból és a denazalizációból, úgy döntöttem, lefordítom ómagyarról újmagyarra. XD (És állítom, hogy a magyar irodalom legszebb szövege. *.*)

Nna, hát ennyit belőlem, megyek most már. Adieu!

Címkék: suli fáradtság napló filozofálás f 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr935085530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tune-chan 2013.02.17. 19:19:37

"Nembaaaaaaaj, hülyegyerek, csináld csak! XD" Eto... Ano... Amíg nekem kell összefésülni, lehet nem erősítem ezen belső (?) hangodat, aki erre buzdít X"D
Meg valahol zavar, hogy Te szebben fordítasz nálam, így nekem nekiállni sem érdemes, pedig mögöttem van egy minimális nyelvtudás is. x') No mindegy. Tudod, hol találsz, ha elakadsz a fordításban...

Tadeshi 2013.02.17. 21:32:58

@Tune-chan: Erősítsd csak bátran! XD
Izé... Honnét tudod, ha még nem is fordítottál?! A nyelvtudásra meg... Egy fordítás esetében nem a fordítandó nyelven, hanem a célnyelven kell nagyon tudni. (Ezért mertem nulla japántudással nekiesni. xD)
Én azért szeretném, ha fordítanál. Mert attól, mert te azt mondod, hogy szebben fordítok... először is, mi az, hogy valaki szebben fordít, és mi számít szépnek? Te is le tudtad volna írni ugyanilyen szépen, ha nem szebben! =P
Köszönöm az ajánlatod, és köszönöm, hogy segítesz, és hogy elviseled a nyüstölésemet, meg úgy en block engem... xD Mire mennék nélküled...! *bigbigbigbearhug*
süti beállítások módosítása