Dorothy

 2012.02.26. 19:23

Füstváros. Egy távolból remegő délibáb, egy kavargó káprázat-valóság, amiben lebeg a mindenség.
Sűrű és szürke. Mint a higany. Mint a benne megrekedt kipuffogógáz-lelkek, mint a pernyéből gyúrt, robosztus épületek, vagy a megfakult kátrányutak és kövek.
Elillanó szürke füst, ami itt maradt. Saját légiessége horgonyozta le. Gomolygó szürke füst, ami önmagát emésztette fel. Állandó változása miatt maradt ugyanolyan.
A pernyeházak között hívatlanul evickélt a koszos fény, öntudatlanul hullámzott az utcákon mozgó hamutestek között. A fásult arcok mormogva hömpölyögtek előre, az egyetlen irányba, amit láttak. A kirakat üvegablakain csak a hamvak mozogtak.
Aztán feltűntél Te. A mormogó semmiből bújtál elő, lépteid koppanásai megtörték a morajlást. Kipp, kopp, kipp, kopp.
Hamuszőke hajad kis hullámokban omlott alá, szürke szivárvány-hártyád halvány keverékét adta pupilládnak és szemed fehérjének. Csak sejteni lehetett az arcodat.
Térdedig érő, szürke ruhácska volt Rajtad, ami hajdanán hófehér lehetett. A szoknyád minden lépésednél meglibbent, kecses lábaid a koppanások ritmusára váltották egymást. Kipp, kopp, kipp, kopp.
Piros cipők. Két, kopogó, piros topánka, olyan kicsi lábakon, amiket bármelyik Hamupipőke megirigyelt volna. De ezeken nem fogott az út szurokja. Csak vittek, vittek Téged, szembe az előrével. Kipp, kopp, kopp-kopp.
Megtorpantál. Hátranéztél eddigi világodra, és valami mosolyt csalt az arcodra. Aztán kopp! - kacagtak fel helyetted a piros cipő sarkai - és Te eltűntél.

Címkék: novella félpercesek

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr744211564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tune-chan 2012.02.26. 20:58:55

Hm... érdekes. Bár bennem az merült fel, mintha ezzel a kis szösszenettel beakartad volna mutatni a világnak a szókincsedet, hogy mennyire sok a hétköznapi életünkben kevésbé használatos szót tudsz belevegyíteni egy mondatba, és talán épp ezért nem tetszik...

Na jó, nem csak ezért. Hanem mert nem egy novella, mint ahogy a címke mondja. Csak egy kis egyperces, egy szösszenet, aminek szinte se eleje, se vége, semmi, szinte megfoghatatlan, légies tünemény, s... így ne nevezd már novellának, kérlek! Talán ez az, ami még irritál.

Amúgy nem rossz. Látom benne a rációt. De a fentebbiek miatt, nekem veszít az értékéből...
Tune balra el; kipp-kopp, kipp-kopp...

Tadeshi 2012.02.27. 18:18:20

@Tune-chan: Tudod, mennyit agyaltam matekon, mire legalább ennyi szürke dolgot sikerült összeszednem?! XD Kínszenvedés volt ezek mellett még a skaláris szorzatokat is gyártani a füzetembe! XD
Megfigyelésed alapján címkékhez biggyesztettem a félperces jelzőt is - bár szerintem egy novellát nem lehet hosszban meghatározni... Létezik hatvanoldalas novella, meg van egymondatos is. Szvsz.
De köszönöm a kommentet! ^^
süti beállítások módosítása