Francia tantábor Op. 3 No. 1

 2010.06.29. 18:01

Nos, kedves hölgyeim és uraim, elérkeztünk a harmadik naphoz is - jézusom, és még mindig csak itt tartunk... xD - És valószínűleg ma már felrakom Párizs-t is. x3 Node, akkor essünk is neki a folytatásnak.

Fougéres


Ez a kastély 1030-ban Blois grófjához tartozott, majd a Százéves Háború alatt angol kézre került, akik, miután legyőzték őket, porig rombolták a kastélyt 1429-ben. 1470-ben újjáépítették, és erődöt csináltak belőle.

Kötődik hozzá egy legenda is, melyben Guy de Lusignan nevű illető, akihez tartozott a Fougéres kastély akkoriban, az erdőben vadászgatván összetalálkozott egy Melusine nevű nővel, aki megígérte neki, hogyha elveszi feleségül, gazdaggá teszi. Mindössze ennyit kért cserébe, hogy szombatonként ne zargassa, és had vonuljon el a saját szobácskájába.

Úgy is lett, Guy feleségül vette Melusinet, és a kastély valóban felvirágzott a környező faluval együtt, s a férj nem is zavarta feleségét szombatonként.

Történt ám egyszer, hogy Guy nem bírt a kíváncsiságával, és megleste Melusine-t fürdés közben, hogy mégis mi miatt nem hajlandó kijönni szombatonként a bástyájából. Szerintem egy igen hatásos oka volt rá: szombatonként Melusine félig kígyóvá változott, úgy figyelte ki Guy őt fürsdés közben. Melusine persze rájött, hogy férje megszegte az egyezségüket, s mérgében sárkánnyá változott, és elrepült.

A helyiek visoznt úgy tartják, hogy néha még visszalátogat, sárkány formájában, és a szelleme is itt kísért a kastélyban.

Nnna, és akkor lássuk a képeket. x3

Melusine bástyája. ^^

Egyébként, a kastélykertben Viti előadott a lovagok életéről egy rövidke kis összefoglalást.

Tök érdekes volt: nem is tudtam, hgoy lovagnak születni kellett, és hogy a lovagnak készülő gyermek öt éves korában apród lett, és üzenetekkel futkorászott a kastélyban, meg olyan dolgokat látott el - 10-12 éves koráig, amiket rá mertek bízni egy gyerekkre.

Aztán, amikor serdülő korba lépett, elkerült egy szomszádos várúrhoz, akinek a fegyverhordozója lett, és kísérte csatákba, mellette lovagolván adta a kezébe a fegyvereket.

És végül úgy lett lovag, hogy a ,,lovaggá ütés" napja előtti egész éjszakán imádkozott - jelezve, hogy Istennek szenteli életét - és másnap ünnepélyesen, a kastély udvarán a helyi pap felcsatolt a derekára egy övet, amin már a saját kardja lógott.

Persze előfordult, hogy ilyen díszes szertartásra nem került sor, mert éppen csata volt, de az ifjú olyan nagyszerű cselekedet vitt véghez, akkor csinálták úgy, ahogy az a filmekben szokott lenni. (Kardhadonászás a vállak fölött.)

Illetve, a lovaggá ütés nevet onnan kapta, hogy a fegyverhordozót a feljebbvalója istenesen tarkóncsapta, és ez jelképezte az utolsó pofont, amit eltűrhetett megtorlás nélkül. (Ezért lovaggá ütés. xD)

Ez a kastély a kertből nézve.

Ez is. xD

ezek már az istállók. (Egy hiper-szuper Nissan-nal a belsejükben. xD)

Ez pedig a mostani jegyiroda és szuvenír-bolt épülete. ^^ Cuki cicával és gyönyörű rózsákkal. *.*

Kastély belső udvara, az első emeletről.

Szintúgy. xD Basszus, túl sok kommentárt nem tudok hozzáfűzni. xD 

Amúgy, ez a kastély volt az egyik kedvencem, mert bent fel elhetett venni néhány lovagi páncélcuccot, meg voltak odakészítve ruhák is, és aaaw, annyira királyak voltak! x3

Ezeket lehetett felvenni. És rávettük Bencét, hogy húzza magára a sityakot. x3 Úgyhogy most a paparazzi képek következnek. xD 

(A másik meg Árpi volt, aki a láncsisakot vette magára. xD)

(Komment: a Kóbor Lovagok egymásra találtak. xD)

Nem bírtam ki, mint látjátok. xD Nekem is fel kellett vennem azt a sityakot, mert... Jó, az ember nem mindennap vehet fel iylesmit! xD 

(Egyébként meg, kibaszott nehéz volt. =D És hogy őszinte legyek, éreztem az orrnyergemen a sisakot, és ha valakit orrbavágnak úgy, hogy rajta van a sisak... Akkor az orra ígyis-úgyis szilánkosra törik, szóval... xD )

Ez pedig az én kiskacsóm, karvédőben. x3 (Esküszöm úgy néz ki, mint egy automail! O.o)

Ő itt egy Vivi - lakótársam - akire felráncigáltam a ruhát. xD (Hátul nem tudtuk összefűzni, de nemgond, úgyis előről fotóztuk. =P)

Ez pedig egy apródruhácska - szerintem tündéri! x3 (És hogy az a kis kiálló izé mi... Erhm... Amikor először megláttam, rávágtam, hgoy fütyitartó, de nem volt lyuk az anyagnak azon résézn, ahol a lényegnek ki kellett volna jönnie, szóval nem tudom, mi a fene az. xD Nekünk már csak fütyitartó, és kész. XD)

Bújj, bújj, zöld ág, zöld levelecske, nyitva van az aranykapu, csak bújjatok rajta! x3

Egyébként, tudjátok, milyen perverz ez a versike?! Hogyha a zöldágat a hímnemiszerv szimbólumának tekintjük - mert a népdalokban általában olyasminek szokás szimbolizálni - az aranykaput meg a női nemiszervnek, akkor...

És ezt nem én találtam ki! XD

Ez pedig az egyik rózsafácska. ^^ Csini lett? *.*

Ez pedig... Művészkedtem egy kicsit. x3

Éééés, szerintem a következő kastély következő bejegyzésbe megyeget. xD 

Úgyhogy, folyt. köv. xD

Címkék: történelem franciaország képek napló úti napló

A bejegyzés trackback címe:

https://tadeshi-diary.blog.hu/api/trackback/id/tr82119103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása